Gandrīz 60% Japānas iedzīvotāju vēlas olimpisko spēļu atcelšanu

Sports
LETA 12:30, 16.05.2021 0

Gandrīz 60% japāņu uzskata, ka pandēmijas dēļ Tokijas olimpiskās spēles būtu jāatceļ, liecina svētdien publiskota aptauja.

 
Foto:

Ziņu aģentūras "Kyodo News" veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 59,7% aptaujāto uzskata, ka olimpiskās spēles būtu jāatceļ, 25,2% uzskata, ka spēlēm būtu jānotiek bez skatītājiem un 12,6% domā, ka spēlēm būtu jānotiek ar ierobežotu skaitu skatītāju.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un spēļu organizatori Japānā gatavojas jūnijā pieņemt lēmumu par to, cik daudz skatītāju būs atļauts apmeklēt olimpiskās spēles.

Martā jau tika pieņemts lēmums, ka Tokijas olimpiskās un paralimpiskās spēles notiks bez ārvalstu skatītājiem.

Tokijas olimpiskās spēles koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārceltas par gadu un to norise plānota no 23.jūlija līdz 8.augustam. Savukārt paralimpiskās spēles šovasar iecerētas no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liedza sportistiem pērnvasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Lasiet arī

Sports Siliņa: Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk

Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk nekā pēdējās 24 stundās pirms olimpiādes atklāšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Ministru prezidenta Evika Siliņa (JV).

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Sports Piešķir 2 miljonus eiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Sports LOK vēlas vairāk skaidrības par valsts finansējuma sadali sportam

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktās valsts finansējuma maiņas sporta veidu federācijām Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vēlās vairāk skaidrības par to, kā finansējums tiks sadalīts, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" apgalvoja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.