• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daļa Latvijas sporta federāciju prasa pārvēlēt Olimpiskās komitejas prezidentu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:31, 12.04.2024


Nedaudz vairāk kā trīs mēnešus pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma atsevišķas Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) ietilpstošas sporta federācijas pieprasījušas jauna LOK prezidenta vēlēšanas rīkot agrāk, nekā tas bija paredzēts, ceturtdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".


Foto: LETA

LTV norāda, ka federācijās uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks darbu LOK gan būtu gatavs turpināt.

Par LOK prezidenta vēlēšanu rīkošanu agrāk, nekā tas plānots sākotnēji, 21 sporta federācija paziņojusi vēstulē. Tajā uzsvērts, ka komitejas vadība jāuztic tādiem cilvēkiem, kas saņēmuši LOK locekļu sniegtu pilna termiņa mandātu. Vēstuli parakstījušās federācijas, kas vairumā gadījumu pārstāvēto sportistu ziņā ir salīdzinoši nelielas, atsaucas uz faktu, ka Buks, kurš amatā ir vien kopš pērnās vasaras, pats iepriekš norādījis, ka strādās tikai līdz nākamajām LOK prezidenta vēlēšanām un uz atkārtotu termiņu nekandidēs, ziņo LTV.

Iepriekš vēstīts, ka Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu.

Buks LTV atklājis, ka LOK attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pasliktinājušās pēc tam, kad LOK atteikusies noslēgt sadarbības līgumu ar izdevniecību "Rīgas Viļņi", kurā iepriekš strādājis Čakšas padomnieks Raivis Bergs. Savukārt kopš pagājušā gada oktobra izdevniecības operatīvā vadītāja esot Berga māsa Elīna.

Berga noliedza, ka būtu bijušas sarunas par sadarbības iespēju, taču Buks izcēla, ka sarunas ar izdevniecību bijušas vēl pirms Berga kļuva paroperatīvo vadītāju, norādīja LTV.

Viņš skaidroja, ka neilgi pēc tam, kad jūlijā tika ievēlēts par LOK prezidentu, esot saņēmis no IZM uzstādījumu, ka ir nepieciešams atbrīvot no amata vairākus ilggadējus LOK darbiniekus.

"Ja es vēlos produktīvu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju, tad man no darba ir jāatlaiž Dace Gulbe, Raitis Keselis un Lilita Mitrofanova, kas ir Raita Keseļa dzīvesbiedre," raidījumam iepriekš teicis Buks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Sports Piešķir 2 miljonus eiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Sports LOK vēlas vairāk skaidrības par valsts finansējuma sadali sportam

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktās valsts finansējuma maiņas sporta veidu federācijām Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vēlās vairāk skaidrības par to, kā finansējums tiks sadalīts, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" apgalvoja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Sports Ministre: Turpinām gaidīt Ukrainas lēmumu par dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs

Joprojām nav skaidrs, vai Latvijas sportisti piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, tomēr visa pasaule joprojām gaida Ukrainas lēmumu šajā jautājumā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Čakša LOK bažas par finansējuma nesaņemšanu sauc par pārspīlētām

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta Jāņa Buka paustās bažas par to, ka sportisti vēl nav saņēmuši valsts finansējumu šim gadam, ir pārspīlētas, jo līgumi gadu no gada tiek pārslēgti vienā laikā, un jau drīzumā nauda tiks pārskaitīta, intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).