• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa: Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:34, 08.03.2024


Lēmumu par Parīzes olimpisko spēļu boikotu vajadzētu pieņemt laicīgāk nekā pēdējās 24 stundās pirms olimpiādes atklāšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Ministru prezidenta Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Viņa uzskata, ka tad, ja Parīzes olimpiskajās spēlēs startēs arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, lēmums par boikotu būtu jāpieņem vairākām valstīm kopīgi. Latvija šajā jautājumā savu viedokli jau ir paudusi, atgādināja premjere.

Jautāta, vai uzskata par pieņemamu, ka lēmums varētu tikt pieņemts arī pēdējo 24 stundu laikā pirms olimpiādes atklāšanas, Siliņa atbildēja, ka tas nebūtu godīgi pret sportistiem, kuriem dalība spēlēs saistās ar papildu izmaksām un laika plānošanu.

"Tādam lēmumam vajadzētu būt ātrāk, bet mēs esam saziņā ar Ukrainas domu gājienu, un šobrīd vēl esam tādā sarunu procesā," piebilda Ministru prezidente, atgādinot, ka Latvija savu nostāju šajā jautājumā jau ir paudusi.

Kā ziņots, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēmusi Ukrainā karojošās agresorvalsts Krievijas un to atbalstošās Baltkrievijas sportistiem ļaut piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā, tomēr Latvija vēlas panākt, lai šo valstu sportistiem dalība Olimpiādē tiek liegta pavisam. Vairāki Latvijas sportisti paziņojuši, ka nestartēs Olimpiādē kopā ar agresorvalstu sportistiem.

Latvija pagaidām nav izlēmusi, kā rīkoties, ja SOK savu lēmumu nemainīs, taču pirms gala lēmuma pieņemšanas tiek gaidīta Ukrainas nostāja šajā jautājumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa šodien sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien uz laiku sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāve Santa Jirgensone.

Sabiedrība Šonedēļ, visticamāk, Saeimā netiks lemts par ārlietu ministra kandidātu

Šonedēļ par gaidāmo ārlietu ministra amata kandidātu Saeimā, visticamāk, vēl netiks lemts, pēc koalīcijas sanāksmes apliecināja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa nākamnedēļ tiksies ar Vācijas kancleru Šolcu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) trešdien, 27.martā, dosies darba vizītē uz Vāciju, kur viņai paredzēta divpusēja tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, informēja Valsts kancelejā.