• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas sportistiem Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās jau beidzies

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 18:12, 05.03.2021


Latvijas vieglatlēte Līga Velvere piektdien Polijā Eiropas čempionātā telpās nekvalificējās 800 metru skrējiena pusfinālam.


Foto: LETA

Latvijas skrējēja, kurai bija ielozējies pēdējais - sestais - celiņš, piecu sportistu konkurencē finišēja ceturtā. Viņa sasniedza laiku divas minūtes un 6,26 sekundes. Tas viņai šajā ziemas sezonā bija pirmais starts.

Uzvarēja skrējienā Lielbritānijas sportiste Kīlija Hodžkinsone, kura finišēja pēc divām minūtēm un 5,63 sekundēm. Viņa par 0,15 sekundēm apsteidza Zviedrijas skrējēju Lovisu Lindhu un par 0,39 sekundēm - itālieti Eleonoru Vandi.

Pusfinālam katrā no sešiem priekšskrējieniem kvalificējās trīs labākās skrējējas, kas nozīmē, ka Latvijas sportistiem sacensības šajā čempionātā jau beigušās.

35 sportistu konkurencē Velvere uzrādīja 24. ātrāko laiku. Priekšā viņai būs 18 pusfinālistes, divas no kurām skrēja lēnāk par latvieti, kā arī vēl septiņas sportistes.

Jau ziņots, ka pusfinālā 400 metru skrējienā piektdien neiekļuva arī Iļja Petrušenko.

Kopumā 400 metru disciplīnā bija deviņi priekšskrējieni, no kuriem tikai divu labāko laiku īpašnieki nopelnīja iespēju startēt pusfinālā.

Petrušenko bija ceturtā priekšskrējiena dalībnieks un finiša līniju sasniedza pēc 48,46 sekundēm un ierindojās pēdējā jeb sestajā vietā. Uzvaru šajā priekšskrējienā svinēja zviedrs Karls Bengstrēms.

Latvijas sportists Toruņā sasniedza šīs sezonas labāko laiku.

400 metru disciplīnā kopumā startēja 49 sportisti, no kuriem viens tika diskvalificēts. Petrušenko kopējā ieskaitē uzrādīja 46.labāko rezultātu.

Pirms Eiropas čempionāta debitants Petrušenko sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) norādīja, ka meistarsacīkšu minimālais mērķis ir izpildīt Eiropas U-23 čempionāta normatīvu - 47,60 sekundes.

Pagājušajā gadā "Katrīnas kausa" sacensībās Kuldīgā Petrušenko sasniedza jaunu personīgo rekordu - 47,88 sekundes.

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās tika arī daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala operācijas vēl nav gatava startēt.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiek no 4. līdz 7.martam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Lasiet arī

Sports «Valmierai» par nodokļu parādu atņem trīs punktus kopvērtējuma tabulā

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.