• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 20:42, 08.05.2024


Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).


Foto: sargs.lv

SIA "Defence Partnership Latvia" ražotnē jauno bruņutransportlīdzekļu pilna cikla ražošana tiks uzsākta šī gada maijā, kā rezultātā pirmais transportlīdzeklis testu veikšanai būs gatavs ne ātrāk kā šī gada jūlijā. AM ir identificējusi vairākus iespējamos risinājumus, lai jauno bruņumašīnu testi varētu notikt tepat Latvijā.

Bruņutransportlīdzekļu pilna cikla ražošana ir nozīmīgs solis pašmāju militārās industrijas attīstībā, norāda ministrijā, jo kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas tik plaša mēroga militāro transportlīdzekļu ražošana mūsu valstī neesot īstenota. Latvijā ik gadu ir iecerēts saražot aptuveni 30 "Patria" bruņutransportierus, kas ir būtiski ne tikai militārās industrijas nodrošināšanai, bet arī nacionālās industrijas attīstībai un stiprināšanai.

Jau ir uzsākta normatīvo aktu sakārtošana, lai turpmāk varētu nodrošināt militārās tehnikas testēšanu Latvijas teritorijā. Tikmēr AM un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) piedāvās operatīvu risinājumu, kas ietekmēs NBS izvirzīto piegāžu grafiku. Ņemot vērā, ka līdz šim, saskaņā ar ražošanas grafiku, bruņumašīnu testi tika veikti Somijā, arī līdzšinējās piegādes NBS nav kavētas, norāda AM.

Atrisinot neskaidrības attiecībā uz vēl ekspluatācijā nenodotu transportlīdzekļu reģistrēšanu, tiks mazināti šķēršļi arī citiem uzņēmumiem īstenot speciālās militārās tehnikas pilna vai daļēja cikla ražošanu Latvijā.

Aizsardzības nozares sadarbība ar uzņēmumu "Defence Partnership Latvia" ir sekmīga, un komersants ir vairākkārt apliecinājis spēju sasniegt izvirzītos ražošanas un piegādes mērķus.

Tāpat būtiski, ka bruņumašīnu ražošana ir daļa no starpvalstu sadarbības programmas, kurai pievienojušās Somija, Zviedrija un Vācija, kā arī par dalību tajā var lemt jebkura cita sabiedrotā valsts. Sadarbības programmas mērķis ir īstenot militārās tehnikas izpēti un ražošanu īpaši dalībvalstu bruņoto spēku vajadzībām, akcentē ministrija.

Saskaņā ar portālā "Firmas.lv" pieejamo informāciju, "Defence Partnership Latvia" 2022.gadā strādāja ar 519 370 eiro apgrozījumu un 129 392 eiro zaudējumiem. Uzņēmums reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 203 777 eiro.

"Defence Partnership Latvia" līdzīpašnieki ir SIA "Patria Latvia" (70,03%), kuras vienīgais īpašnieks ir Somijā reģistrētais "Patria ISP", un SIA "Unitruck" (29,97%), kas pieder Normundam Driļevskim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Savus noslēpumus Jaunmoku pils atklās sestdien (+VIDEO)

Muiža vēstures avotos pirmoreiz pieminēta 1544. gadā.

Interesanti fakti Līdz jūlija beigām zvejot nēģus ir aizliegts (VIDEO)

Maijs ir upes nēģu (Lampetra fluviatilis) nārsta laiks. Suga ir īpaši aizsargājama un ierobežoti izmantojama, tādēļ līdz pat 31. jūlijam tos ir aizliegts zvejot ikvienā Latvijas upē, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes
vecākā komunikācijas speciāliste.

Interesanti fakti Ceturtdien nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas

Ceturtdien Latvijā saglabāsies silts laiks un atsevišķās vietās valsts austrumu daļā gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Sabiedrībai ir dažādi vērtējumi par Baltijas aizsardzības līniju (+VIDEO)

«Nav vairs ticības, ka valstī kaut kas var notik gludi».

Sabiedrība AM valsts sekretārs Garisons pērn saņēmis 98 653,63 EUR (+VIDEO)

Atstājot militāro resoru, ierēdnis nav ziņojis par citām savas darbības jomām.

Sabiedrība Ministrs: Darba procesā ar Garisonu bija izveidojušās viedokļu atšķirības

Darba procesā ar no amata aizejošo Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu bija izveidojušās viedokļa atšķirības, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Garisons iesniedzis atlūgumu

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons iesniedzis aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P) atlūgumu un mēneša laikā atstāšot darbu Aizsardzības ministrijā, liecina Garisona ieraksts sociālajā medijā "Facebook".