Bondars rosina daļu Pasaules čempionāta hokejā aizvadīt Rēzeknē

Sports
LETA 13:31, 21.01.2021 0

Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) rosina daļu no gaidāmā Pasaules čempionāta hokejā vīriešiem sarīkot Rēzeknē.

 
Foto: LETA

Bondars pauda, ka ir par to, lai valdība, skatot jautājumu par meistarsacīkšu norises vietu, izvērtētu ne tikai Rīgu kā iespējamo visa čempionāta mājvietu, bet apskatītu arī iespēju sacensību daļas norisei Rēzeknē.

"Tas simboliski būtu daudz atbilstošāk nekā Rīgā. Mēs bijām devuši līdzekļus Rēzeknes Olimpiskajam centram, zinām, ka čempionāts notiks Latvijā, un tā ir visu, ne tikai rīdzinieku, nodokļu nauda. Tāpēc aicinātu izvērtēt šo jautājumu federācijā, valdībā. Visu var izdarīt, ja grib," teica politiķis.

Ņemot vērā tiesību rīkot čempionātu atņemšanu Baltkrievijai, Saeima no dienaskārtības izslēdza Ārlietu komisijas paziņojumu par sacīkšu norisi, jo tā saturs pēc būtības vairs nav aktuāls. Komisija iepriekš tika noraidīta iespēja Latvijai pasaules čempionātu hokejā vīriešiem šogad rīkot kopā ar Baltkrieviju, ņemot vērā kaimiņvalstī izvērstās vardarbīgas represijas.

Kā ziņots, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) atzinīgi vērtē Starptautiskā Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes sēdē lemto atņemt Minskai 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Vienlaikus premjers no IIHF gaida papildu informāciju par turpmāko rīcību ar hokeja čempionāta rīkošanu.

Kariņš jau pirmdien žurnālistiem apliecināja, ka Latvija joprojām ir gatava nodrošināt hokeja čempionāta posmu, par kuru jau iepriekš panākta vienošanās. Taču gadījumā, ja IIHF piedāvās Rīgai rīkot čempionātu pilnībā, tad svarīgs būs jautājums par papildu izmaksām un kas tās segs. Tāpat būs svarīgs jautājums, vai Latvijā ir pietiekami daudz vietu, kur varētu norisināties hokeja spēles.

Patlaban nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. IIHF Padome gan vēl izskatīs Latvijas kā līdzorganizētājas statusu. Iepriekš tika ziņots, ka pasaules čempionātu daļēji vai pilnībā varētu uzņemt Dānija vai Slovākijas galvaspilsēta Bratislava.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.