Iekšlietu ministrs Ģirģens zaudē LFF prezidenta vēlēšanās; ievēlēts Ļašenko

Sports
LETA 19:11, 03.07.2020 0

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu piektdien notiekošajā kongresā tika ievēlēts Vadims Ļašenko.

 
Foto: LETA

Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm.


Foto: LETA

Ņemot vērā statūtus, LFF prezidenta un viceprezidentu ievēlēšanai bija nepieciešams derīgo balsu vairākums (vairāk nekā 50%). Kongresam reģistrējušies 129 delegāti.

Kongress norisinās, ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus - starp tā apmeklētājiem nodrošināta aptuveni četru kvadrātmetru platība.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Pēc Gorkša atbrīvošanai līdz šodienai LFF strādāja bez prezidenta, bet paraksta tiesības bija LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Romā tiksies ar Potapovu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar krievieti Anastasiju Potapovu.

Sports Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti, aģentūru LETA informēja LOK.

Sports «Atalanta» un «Bayer» spēlēs UEFA Eiropas līgas finālā

Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" un Bergāmo "Atalanta" no Itālijas ceturtdien nodrošināja vietu UEFA Eiropas līgas finālā.

Sports Hoselu divi gūti vārti mača nogalē ieved «Real» UEFA Čempionu līgas finālā

Hosē Sanmartinam jeb Hoselu gūstot divus vārtus pamatlaika nogalē, Madrides "Real" futbolisti trešdien sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu, kurā tiksies ar Dortmundes "Borussia".

Lasiet arī

Sports Vītoliņš: Čempionāta nav vāju pretinieku

Pasaules čempionātā nav vāju pretinieku, sestdien pēc grūtas uzvaras pār Polijas valstsvienību sarunā ar žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Veselība Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti 34 ievesti Denges drudža gadījumi

Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti kopumā 34 ievesti Denges drudža gadījumi, savukārt inficēšanās Latvijā nav konstatēta, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Sabiedrība Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi

Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi, paredz grozījumu projekts noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, kas Tiesību aktu portālā (TAP) nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātu sāk ar grūtu uzvaru pār Poliju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam gūstot vārtus papildlaikā, Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) uzvarēja Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada.