• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:08, 10.05.2024


Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatam pieteikti pieci pretendenti, aģentūru LETA informēja LOK.


Foto: LETA

Uz LOK prezidenta amatu nepretendē pašreizējais organizācijas vadītājs Jānis Buks, bet pieteikts ilggadējais valdošās partijas "Jaunā vienotība" politiķis Jānis Reirs.

Reiru amatam pieteikusi Latvijas Kamaniņu sporta federācija, Latvijas Burāšanas savienība pieteikusi Ansi Dāli, Latvijas Hokeja federācija - Viesturu Koziolu, Latvijas Vieglatlētikas savienība - Arni Lagzdiņu, bet iepriekš dažādos politiskajos procesos iesaistītajam Raimondam Lazdiņam esot 16 dažādu federāciju atbalsts.

Kopumā LOK vēlētajiem amatiem izvirzītas 87 kandidatūras. No šobrīd 39 LOK biedru statusā reģistrētajām olimpisko sporta veidu federācijām tiesības izvirzīt kandidātus izmantojušas 37.

Arī LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīti pieci kandidāti, izpildkomitejas locekļu amatiem - 27 kandidāti, LOK individuālo locekļu statusam - 53 kandidāti, savukārt LOK Revīzijas komisijai - septiņi kandidāti.

Uz LOK ģenerālsekretāra amatu pretendē Raitis Keselis, Nauris Metnieks, Raimonds Lazdiņš, Vladimirs Šteinbergs un Kārlis Lejnieks, kurš šo amatu ieņem pašlaik.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesija norisināsies 4. jūnijā plkst.9 Rīgā, "Radisson Blu Daugava Hotel".

Jau ziņots, ka 21 Ģenerālās asamblejas norisi pieprasījusī federācija uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks līdz šim teicās, ka darbu LOK būtu gatavs turpināt.

Vēstuli tika parakstījušas federācijas, kas vairumā gadījumu pārstāvēto sportistu skaita ziņā ir salīdzinoši nelielas, un tās izcēla, ka Buks, kurš amatā ir kopš pērnās vasaras, pats iepriekš esot norādījis, ka strādās tikai līdz nākamajām LOK prezidenta vēlēšanām un uz atkārtotu termiņu nekandidēs.

Tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām.

4.jūnijā paredzētajā LOK Ģenerālajā asamblejā izvēlētais prezidents būs piektais pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1988.gadā par LOK prezidentu kļuva Vilnis Baltiņš, 2004.gadā šo amatu pārņēma Aldons Vrubļevskis, 2020.gadā - Žoržs Tikmers, bet 2023.gadā - Buks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Sports Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju (VIDEO)

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo čempionu.
Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Sports Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 104 valstīm

Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.