• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko Romas WTA 1000 sērijas turnīrā iekļūst trešajā kārtā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 18:47, 10.05.2024


Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā sasniedza trešo kārtu.



Ostapenko, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā izsēta ar devīto numuru, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pārspēja krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 43.).

Pirmajā setā Latvijas tenisiste uzvarēja pretinieces serves geimā, izvirzoties vadībā ar 3-1, taču pēc tam pretiniece panāca neizšķirtu. Seta izskaņā Ostapenko izdevās pārspēt pretinieci viņas serves geimā un ar trešo setbumbu tikt pie panākuma ar 6-4.

Otrajā setā Ostapeko, neskatoties uz diviem zaudētiem savas serves geimiem, četras reizes nobreikoja pretinieci un tika pie pārliecinoša panākuma ar 6-2.

Trešajā kārtā, par kuras sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 pasaules ranga punktus, uzvarētāja tiksies ar spānieti Saru Tormo (WTA 47.).

Latvijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, bet Potapova pirmajā kārtā ar 6-1, 7-5 pārspēja ķīnieti Vanu Sjiju (WTA 53.).

Pirms piektdienas mača vienīgajā savstarpējā spēlē 2023.gada Birmingemas turnīra pusfinālā ar 5-7, 6-2, 6-4 pārāka bija Ostapenko.

Ostapenko karjeras laikā ir uzvarējusi astoņos WTA vienspēlu turnīros, divos no tiem svinot uzvaru šogad. Janvārī viņa uzvarēja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīrā, bet februārī - Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā.

23 gadu vecā Potapova divreiz ir uzvarējusi WTA turnīros. Šogad viņa līdz ceturtdaļfinālam tika Brisbenas "WTA 500", Lincas "WTA 500" un Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīros.

Ostapenko Romā spēlē devīto reizi, pagājušajā gadā tiekot līdz pusfinālam, savukārt Potapova trīsreiz ir spēlējusi Romā, pagājušajā gadā iekļūstot 1/16 finālā.

Latvijas pirmā rakete kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Romā startēs arī dubultspēļu turnīrā.

Turnīrs Romā norisinās māla seguma kortos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Sports Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju (VIDEO)

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo čempionu.
Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Sports Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 104 valstīm

Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Lasiet arī

Sports Ostapenko Romā tiksies ar Potapovu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar krievieti Anastasiju Potapovu.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.