Latvijas hokeja izlases vārtsargs Merzļikins pagaidām paliks ASV

Sports
LETA 16:43, 30.03.2020 0

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pagaidām paliks ASV un Latvijā neatgriezīsies, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja viņa mamma Sandra Vanaga.

 

Laikraksta pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Merzļikins pēc NHL sezonas apturēšanas gribēja no ASV atgriezties Latvijā, taču to kavēja fakts, ka viņa līgava Aleksandra ir Polijas un Šveices pilsone.

Vēlāk Aleksandra saņēma ieceļošanas atļauju Latvijā. Abi vēlējušies lidot uz Rīgu un Latvijā pārlaist dīkstāves laiku, tomēr iespējamais lidojumu grafiks izrādījās pārāk ilgs un sarežģīts - ceļā nāktos pavadīt 62 stundas un 15 no tām lidostā Ņujorkā.

Tieši Ņujorka šobrīd ir vīrusa epicentrs ASV, tāpēc ilgstoša uzturēšanās lidostā palielinātu risku inficēties ar koronavīrusu. Merzļikins iepriekš, apspriežot lidošanas jautājumu, laikrakstam pauda satraukumu par Aleksandru, jo viņai ir astma, bet Covid- 19 primāri rada iespaidu uz plaušām. Tādējādi abi pieņēmuši lēmumu palikt Kolumbusā.

Kopumā šajā sezonā Merzļikins, kurš NHL alkst pārspēt Artura Irbes sasniegumus, 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,35 ripas un atvairījis 92,3% metienu. Piecās spēlēs vārtsargs savos vārtos nav ielaidis ne ripu.

NHL sezonas pārtraukšanas brīdī Kolumbusas vienība ar 81 punktu 70 mačos Austrumu konferencē ieņēma astoto vietu. Līgas amatpersonas joprojām vēlas pabeigt regulāro sezonu un sarīkot pilnu izslēgšanas spēļu ciklu pat tādā gadījumā, ja koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ Stenlija kausa ieguvējs noskaidrosies augustā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Lasiet arī

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).