• Irīda,
  • Īrisa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Kopējais kapitālsabiedrību skaits valstī ir pārāk liels"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:32, 22.10.2024


Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien vērtēja veselības nozares kapitālsabiedrību pārvaldību un optimizācijas iespējas.


Saeimas foto

Veselības ministrija ir kapitāla daļu turētāja 13 kapitālsabiedrībās, no kurām trīs ir klīnisko universitāšu slimnīcas, savukārt Iekšlietu ministrija ir kapitāla daļu turētāja vienā kapitālsabiedrībā - VSIA "Iekšlietu ministrijas poliklīnika".

Komisijas sēdē deputāti uzklausīja abu ministriju redzējumu par iespējami labāko institucionālo modeli nākotnē. Nākamā gada martā komisija sagaida konkrētu abu ministriju rīcību, īpaši veselības resora klīnisko universitāšu un psihiskās veselības ārstniecības iestāžu pārvaldībā.

"Kopējais kapitālsabiedrību skaits valstī ir pārāk liels, un veselības aprūpes nozare nav izņēmums. Kapitālsabiedrības ir sadrumstalotas, savstarpēji konkurējošas, un ir šaubas, vai tas valstij ir izdevīgi lielo izmaksu dēļ. Atzinīgi vērtēju Veselības ministrijas un Iekšlietu ministrijas jauno skatījumu, kā arī apņēmību nopietni izvērtēt, vai tiešām savstarpēji konkurējošas un savā pārvaldībā autonomas kapitālsabiedrības ir atbilstošākā forma veselības aprūpes publisko pakalpojumu sniegšanai par nodokļu maksātāju līdzekļiem," sacīja komisijas priekšsēdētājs Gatis Liepiņš.

Uzsākot diskusiju par visu valsts kapitālsabiedrību optimizēšanu, Publisko izdevumu komisija 2024.gada 18.septembrī jau vērtēja valsts kapitālsabiedrības transporta un loģistikas jomā, uzklausot Satiksmes ministrijas ziņojumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš

Naktī gaidāms lietus. Sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies un debesis brīžiem skaidrosies.

Sabiedrība Paplašina pedagogu loku, kas skolās varēs mācīt otro svešvalodu

Otro svešvalodu skolās varēs mācīt skolotāji, kas valodas prasmes sertifikātu ieguvuši ne tikai augstskolās, bet arī citās izglītības iestādēs, paredz valdības pieņemtie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Sabiedrība Augstskolās samazinās padomju locekļu skaitu

Valdība apstiprinājusi grozījumus Augstskolu likumā, kuru mērķis ir optimizēt zinātnes un lietišķo zinātņu universitāšu padomju darbību, uzlabot piekļuvi augstākās izglītības datiem un veikt citus tehniskus precizējumus.

Sabiedrība Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)

Nekustamo īpašumu attīstītāju apetīte saduras ar vietējās sabiedrības interesēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Latvijai jākļūst par dronu ražošanas līderi

Aizsardzības ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka ir uzsāktas iepirkuma procedūras un no trim Latvijas ražotājiem jau piegādāti pirmie 100 droni. Vasarā plānotas piegādes vēl no astoņiem Latvijas uzņēmumiem, un notiek aktīvs darbs pie nākamās dronu partijas iepirkuma.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ierēdņu algas arī turpmāk nepublicēs

Pašlaik informācija par aprēķināto atalgojumu ir pieejama tikai valsts amatpersonu deklarācijās, ko publisko reizi gadā. Saeimas komisija uzskata, ka šī kārtība arī jāsaglabā.