• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima turpinās darbu pie aizlieguma lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:20, 07.04.2024


Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija otrdien, 9.aprīlī, turpinās strādāt pie aizlieguma noteikšanas lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā.


Foto: LETA

Apakškomisija iepriekš atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kompromisa priekšlikumu noteikt aizliegumu lietot pesticīdus līdz 25 metru rādiusā ap dzīvojamām mājām.

VARAM priekšlikums paredz noteikt aizliegumu, ja mājas īpašnieks būs deklarējis to Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, un tas stātos spēkā attiecībā uz lauksamniecības zemi, kas vēl nav apstrādāta nākamā gada ražas iegūšanai.

Deputāts Ingmārs Līdaka (AS) iepriekš sēdē vaicāja, vai tika izsvērts alternatīvs attālums, kas "būtu godīgāks pret lauku iedzīvotājiem". Politiķa ieskatā, piemēram, 50 metri būtu labāks variants. Arī deputāte Skaidrīte Ābrama (P) piekrita paustajam, sakot, ka 25 metri ir ļoti tuvu mājām.

VARAM pārstāve sacīja, ka par šo jautājumu darba grupā bija plašas diskusijas, par ko joprojām nav kopīgas vienošanās. 25 metri ir ministrijas piedāvātais kompromiss.

Līdaka sacīja, ka normālā lauku sētā mājas pamati atrodas vismaz 25 metrus no saimniecības ēku tālākā pamata. "Tas ir kā gandrīz iebraukt pagalmā," izteicās politiķis.

Apakškomisija nolēma turpināt strādāt pie priekšlikumu izstrādes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Sabiedrība Saeima apstiprinājusi “zaļo koridoru” inovācijām

Likumā tiek noteikts, ka prioritāros projektus izvērtē prioritārā kārtībā un termiņā.

Sabiedrība «Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

Mediju projektu finansēšanu no Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem kritizējuši Saeimas deputāti.

Sabiedrība Ar likumu aizliegts Krievijas un Baltkrievijas graudu imports Latvijā

Ministru kabinetam uzdots izdot noteikumus, tajos norādot lauksaimniecības un lopbarības produktus, kurus imports Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas ir aizliegts.