• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:47, 16.04.2024


Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.


Foto: LETA

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ir iesniegusi parlamentā lēmumprojektu par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Kā ziņots, Siliņa pēc vairāku nedēļu politiskajām konsultācijām "Jaunās vienotības" iekšienē ārlietu ministra amatam ir nolēmusi virzīt diplomāti Braži.

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže ārlietu dienestā ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Pirms kļūšanas par īpašo uzdevumu vēstnieci 2023.gada vasarā, viņa kopš 2020.gada maija bija NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos.

Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV). Ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja bijušais premjers Krišjānis Kariņš.

Koalīcijas partijas konceptuāli ir izteikušas atbalstu diplomātes Bražes kandidatūrai ārlietu ministra amatam, bet 17.aprīlī Bražei vēl paredzēta tikšanās ar Saeimas frakcijām.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis uzsvēra, ka Braže jau ir zināma gan kā vēstniece, gan ar amata ieņemšanu NATO, un ZZS augstu vērtē viņas profesionalitāti. Bražes pieredze palīdzēs Latvijai arī cīnīties par vietu ANO Drošības padomē, norādīja Valainis.

"Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Antoņina Ņenaševa pozitīvi novērtēja kandidāta atrašanu un pastāstīja, ka frakcija ar Braži gribēs pārrunāt arī darbu pie mangāna rūdas iekļaušanas Eiropas Savienības sankcijās pret Krieviju.

Braže pašlaik ir bezpartejiska, bet "Vienotība" ir uzaicinājusi viņu iestāties partijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Braže: Latvijas galvenā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana

Latvijas galvenā šonedēļ gaidāmā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana, ieviešot alianses kopīgo militāro stratēģiju, aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Sabiedrība Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies «Jaunajā vienotībā»

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies politiskajā apvienībā "Jaunā vienotība" (JV), intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja politiķe.