• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa: Ne viss ir atrisināms ar aizliegumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 19:25, 06.02.2024


Krievijas un Baltkrievijas pārtikas preču lietošana ir katras valsts iestādes personīgās izvērtēšanas jautājums, jo ne viss ir atrisināms ar aizliegumiem, otrdien pēc valdības sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) SIA "Lanekss" piegādājis tēju no Krievijas un sāli no Baltkrievijas. Komentējot šo situāciju, Siliņa sacīja, ka valdība jau ilgstoši ir aicinājusi uzņēmējus rast citus veidus, kā sadarboties un meklēt jaunus tirgus. Taujāta, vai nebūtu jāpieņem kāds normatīvais akts, kas aizliedz šo valstu pārtikas produktu lietošanu valsts iestādēs, Siliņa atbildēja, ka "ne viss ir atrisināms ar aizliegumiem".

"Šis gadījums ir arī katras iestādes personīgās izvērtēšanas jautājums. Skaidrs, ka neviens nevēlas un nevar iedomāties, ka NBS lieto Krievijas tēju, bet vai tas ir jāaizliedz likuma līmenī? Domāju, ka šādas mazās lietas ir jāspēj risināt katrai iestādei pašai. Ne vienmēr likums ir labākais veids, kā to atrisināt," uzskata Siliņa.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) Siliņai piekrita, sakot, ka tas ir NBS iekšējais jautājums. Vienlaikus ministrs atzina, ka tas ir arī "prestiža un morāles jautājums". Pēc Kozlovska domām NBS karavīriem labāk būtu dzert tēju vai kafiju, kas nav ražota Krievijā.

LETA jau vēstīja, ka pērn oktobrī armijai piegādāti 2,6 kilogrami Krievijas izcelsmes tējas, bet šogad janvārī armija saņēmusi septiņus kilogramus Baltkrievijā ražota sāls. Abas preces NBS nosūtījis atpakaļ.

NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos Kaspars Zdanovskis raidījumā skaidro, ka līgumos nav konkrēti ierakstīts, ka no Krievijas un Baltkrievijas šos produktus nevar piegādāt, bet, strādājot ar komersantiem, panākts, ka šie produkti nenonāk NBS ēdnīcās. Viņš apsver iespēju nākotnē tādu punktu iekļaut līgumā, bet piebilst, ka pārtikas produkti nav pakļauti sankcijām.

Vienlaikus Zdanovskis norāda, ka lēmums pārtraukt sadarbību ar SIA "Lanekss" būtu jāpieņem tiesai.

"Lanekss" valdes locekle Ņina Siliņa skaidro, ka kopš "Panorāmas" sižeta janvārī, kad konstatēts ka Krievijas izcelsmes tēja piegādāta LTV, "Lanekss" atsaucis visus darījumus, kuros ir veiktas darbības ar precēm, kurām ir kaut vismazākā saistība ar Krieviju un Baltkrieviju. Tāpat ir pārtraukts iepirkums precēm, kuru ražotājvalsts ir Krievija un Baltkrievija, neskatoties uz apstākli, ka konkrētās preces nav iekļautas sankciju sarakstos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Premjeres slimības dēļ valdības sēdi vadīs tieslietu ministre

Valdības sēdi otrdien vadīs tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) , informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Sabiedrība Ministru prezidente dosies ikgadējā atvaļinājumā

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien dosies ikgadējā atvaļinājumā, liecina premjeres darba kārtība.

Sabiedrība Premjere: Valsts pārvalde var rast iespēju samazināt administratīvos resursus

Valsts pārvalde var atrast iespēju samazināt administratīvos resursus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" tādu pārliecību pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.