• Maija,
  • Paija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ierīkos vēl 17 vidējā braukšanas ātruma kontroles posmus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:49, 11.12.2023


Valsts ceļu tīklā plānots ierīkot vēl 17 vidējā braukšanas ātruma kontroles posmus, pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).


Foto: Youtube

Posmu izvēli esot noteikuši statistikas dati par visu veidu ceļu satiksmes negadījumu skaitu pēdējo trīs gadu laikā.

Uz Tallinas šoseja (A1) jauns vidējā braukšanas ātruma kontroles posms būs no Vitrupes līdz Svētciemam, uz Vidzemes šosejas (A2) - no Krasta ielas Ieriķos līdz pagriezienam uz Cēsīm jeb autoceļam P20 un no Bērzkroga līdz Smiltenes aplim, uz Valmieras šoseja (A3) - no Stalbes līdz Rubenei.

Uz Rīgas apvedceļa Daugavas labajā krastā (A4) ātruma kontroles posmi tiks ierīkoti no krustojuma ar autoceļu P4 līdz tiltam pār Mazo Juglu un no krustojuma ar autoceļu P5 līdz pārvadam pār Daugavpils šoseju, bet uz Rīgas apvedceļa Daugavas kreisajā krastā (A5) - aiz Misas kanāla līdz degvielas uzpildes stacijai "Virši".

Uz Liepājas šosejas (A9) jauni posmi būs no 10. kilometra līdz Tīreļiem, no Apšupes līdz Tiltiņiem un no Blīdenes līdz Brocēniem, bet uz autoceļa Jūrmala-Talsi (P128) - no Ragaciema līdz Klapkalnciemam.

Uz Daugavpils šosejas (A6) ātruma kontroles posms būs no Dzelmēm līdz Uplejām, uz Kokneses šosejas (P80) - no Tīnūžiem līdz Ziediņiem un no pārvada pār autoceļu P80 līdz rotācijas aplim, bet uz Rēzeknes šosejas (A12) - no Varakļāniem līdz Kristceļiem un no Greiškāniem līdz autoceļa 108.kilometram.

LVC pārstāvji piebilst, ka projektēšanas gaitā var tikt precizētas iekārtu uzstādīšanas vietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī uz Daugavpils šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms

Naktī uz piektdienu, 15.septembri, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Krustpils līdz Stūrniekiem sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms 9,5 kilometru garumā, informēja "Latvijas valsts ceļu" (LVC) pārstāvji.

Sabiedrība Ar fotoradariem pērn fiksēti ātruma pārkāpuma sodi 8,9 miljonu eiro apmērā

Latvijā ar stacionārajiem fotoradariem pagājušajā gadā fiksēti 233 656 ātruma pārkāpumi, par kuriem Valsts policija pieņēmusi lēmumus un nosūtījusi sodus kopumā 8,9 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

Sabiedrība Par radaru konstatētajiem ātruma pārkāpumiem piemēroti sodi 16 milj. eiro apmērā

Latvijā šogad desmit mēnešos uzlikto sodu summa par ātruma pārkāpumiem, kas konstatēti ar mērierīcēm, neapturot transportlīdzekli, ir 15 929 825 eiro, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Ieņēmumi no fotoradaru sodiem varētu sasniegt ap 20 miljonus eiro

Ieņēmumi no sodiem par fotoradaru konstatētajiem ceļu satiksmes pārkāpumiem tuvākajos trīs gados sasniegs aptuveni 20 miljonus eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) aprēķini.