• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas pašvaldības policija sākusi ķert ātruma pārkāpējus

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 19:34, 20.02.2024


Liepājas pašvaldības policijas darbinieki ir sākuši ķert atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus, informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Elva Lubāne.



Tiesības ķert ātruma pārkāpējus pašvaldību policijām tika piešķirtas 2023.gada vidū. Februārī Liepājas pašvaldības policijas Transporta kontroles nodaļas darbinieki saņēma transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīci, lai uzraudzītu ātruma ierobežojumu ievērošanu.

Kontrole tiks veikta dažādās vietās Liepājas administratīvajā teritorijā, balstoties uz sabiedrības sniegto informāciju un sūdzībām, kā arī ikdienas darba gaitā.

Lubāne vērš uzmanību, ka ātruma ievērošanas kontrole pastiprināti tiks veikta arī pie mācību iestādēm un dzīvojamo māju apvidū. Pagaidām ir iegādāta viena šāda veida mērierīce.

Transporta Kontroles nodaļas priekšnieks Mārtiņš Kadiķis piebildis, ka, pildot darba pienākumus, pašvaldības policijas darbinieki vairākkārtīgi ir saskārušies ar situācijām, kur pārkāpējs nepakļaujas likumiskajām prasībām - ieslēdzas transportlīdzeklī un neatver automašīnas logu vai atsakās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Autovadītāji šādi rīkojoties, jo uzskata, ka braukšanas ātruma kontrole ir tikai Valsts policijas kompetence, līdz ar to, pašvaldības policijas norādījumiem var nepakļauties.

Pašvaldības policijas pārstāve vērš uzmanību, ka 2023.gada 6.jūlijā Ceļu satiksmes likumā stājās spēkā izmaiņas, kas paredz, ka pašvaldības policija, tāpat kā Valsts policija, kontrolē ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un ir tiesīga apturēt transportlīdzekli, kā arī lūgt uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Administratīvo sodu likumu pretošanās amatpersonu likumiskajām prasībām ir sodāma rīcība un var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods fiziskai personai līdz 700 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Izmeklē ugunsdzēsēju un robežsargu savervēšanu par naudas mūļiem

Iekšējās drošības birojā (IDB) šogad izmeklējis sešus kriminālprocesus, kuros kā tā dēvētie naudas mūļi krāpšanas shēmās savervēti iekšlietu resora darbinieki - ugunsdzēsēji un robežsargi, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kriminālziņas Kur Latvijas iedzīvotāji pazūd: nekļūt par cilvēktirdzniecības upuri (+VIDEO)

Daudzi cilvēki izmisīgi vēlas atrast darbu un jau ir gatavi krist uz apšaubāmiem sludinājumiem.

Kriminālziņas Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī uz Daugavpils šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms

Naktī uz piektdienu, 15.septembri, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Krustpils līdz Stūrniekiem sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms 9,5 kilometru garumā, informēja "Latvijas valsts ceļu" (LVC) pārstāvji.

Kriminālziņas Policija Stacijas laukumā šogad pastiprināti uzrauga sabiedrisko kārtību

Kopā šogad pārbaudītas jau 3800 personas un atrastas 25 meklēšanā izsludinātas personas.

Kriminālziņas Vīrieti apcietina par padomju simbolikas uzlīmēšanu Liepājā

Tiesa apcietinājusi kādu vīrieti, kurš uzlīmēja padomju simboliku uz Liepājas muzeja filiāles "Liepāja okupāciju režīmos" ēkas, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.