• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas pašvaldības policija sākusi ķert ātruma pārkāpējus

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 19:34, 20.02.2024


Liepājas pašvaldības policijas darbinieki ir sākuši ķert atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus, informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Elva Lubāne.



Tiesības ķert ātruma pārkāpējus pašvaldību policijām tika piešķirtas 2023.gada vidū. Februārī Liepājas pašvaldības policijas Transporta kontroles nodaļas darbinieki saņēma transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīci, lai uzraudzītu ātruma ierobežojumu ievērošanu.

Kontrole tiks veikta dažādās vietās Liepājas administratīvajā teritorijā, balstoties uz sabiedrības sniegto informāciju un sūdzībām, kā arī ikdienas darba gaitā.

Lubāne vērš uzmanību, ka ātruma ievērošanas kontrole pastiprināti tiks veikta arī pie mācību iestādēm un dzīvojamo māju apvidū. Pagaidām ir iegādāta viena šāda veida mērierīce.

Transporta Kontroles nodaļas priekšnieks Mārtiņš Kadiķis piebildis, ka, pildot darba pienākumus, pašvaldības policijas darbinieki vairākkārtīgi ir saskārušies ar situācijām, kur pārkāpējs nepakļaujas likumiskajām prasībām - ieslēdzas transportlīdzeklī un neatver automašīnas logu vai atsakās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Autovadītāji šādi rīkojoties, jo uzskata, ka braukšanas ātruma kontrole ir tikai Valsts policijas kompetence, līdz ar to, pašvaldības policijas norādījumiem var nepakļauties.

Pašvaldības policijas pārstāve vērš uzmanību, ka 2023.gada 6.jūlijā Ceļu satiksmes likumā stājās spēkā izmaiņas, kas paredz, ka pašvaldības policija, tāpat kā Valsts policija, kontrolē ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un ir tiesīga apturēt transportlīdzekli, kā arī lūgt uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Administratīvo sodu likumu pretošanās amatpersonu likumiskajām prasībām ir sodāma rīcība un var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods fiziskai personai līdz 700 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī uz Daugavpils šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms

Naktī uz piektdienu, 15.septembri, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Krustpils līdz Stūrniekiem sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms 9,5 kilometru garumā, informēja "Latvijas valsts ceļu" (LVC) pārstāvji.

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Sabiedrība Valsts policijas priekšniekam piešķirs ģenerāļa pakāpi

Valdība drīzumā plāno lemt par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.