• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sprindžuks: Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:43, 08.08.2023


Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).


Foto: LETA

Ministrs pirmdien klātienē apmeklēja vētras postījumu vietas Dobelē un Tērvetē. Sprindžuks norādīja, ka dabas parkā "viss vienkārši ir beidzies".

Jau rakstīts, ka lielo vētras postījumu dēļ līdz nedēļas nogalei slēgts dabas parks Tērvetē. Kā aģentūra LETA uzzināja dabas parkā, spēcīgais negaiss dabas parku sasniedza šodien pirms plkst.12.

Negaisa laikā dabas parku postījis spēcīgs vējš, sagāžot, tostarp kokus, bojājot infrastruktūru, tostarp mazos rūķu namiņus, koka skulptūras. Patlaban nodarīto postījumu apmērs neesot apzināts, jo parkā nevarot iekļūt.

Visi cilvēki, tostarp darbinieki, kuri atradās parka teritorijā ir veiksmīgi no tā izkļuvuši un cietušo neesot. Ņemot vērā provizorisko informāciju par postījumu apmēru, potenciālie parka apmeklētāji šonedēļ aicināti izvēlēties citus gala mērķus.

Latvijas valsts mežu Rekreācijas vadītājs Kristaps Didže iepriekš prognozēja, ka apmeklētāji parka takās varēs atgriezties sestdien, 12.augustā.

Kā liecina informācija mājaslapā "mammadaba.lv", Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē aizsākumi meklējami 1958.gadā, kad tagadējā Saules noskaņu parkā izveidoja pirmās pastaigu takas.

Pašlaik dabas parks aptver vairāk nekā 1200 hektāru lielu platību, no kuras trešo daļu aizņem "Pasaku pasaule".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Nedēļas nogalē gaidāms silts un lielākoties saulains laiks

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Neviena makšķerēšanas sezona Latvijā nepaiet bez traumām (+VIDEO)

Slideni krasti, zemē guļoši zari un koka gabali, aiz kuriem var viegli paklupt, - dažādu riska faktoru pie ūdeņiem ir daudz.

Sabiedrība Dabas sargi: atkritumu dedzināšana palielina toksicitāti par 300% (+VIDEO)

Dati no Eiropas Latvijai dod pauzi pārdomām, kā būvēt pārstrādes rūpnīcas.

Lasiet arī

Sabiedrība Tikšanās vieta - Daugavgrīva: Piejūras parks aicina rīdziniekus (+VIDEO)

Rītdiena piedāvā brīnišķīgas ģimenes brīvdienas un izglītojošus piedzīvojumus.

Sabiedrība Vētras radīto zaudējumu segšanai ir nepieciešami līdz septiņiem miljoniem eiro

Kopējais provizoriski nepieciešamais finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām ir no 5,34 miljoniem eiro līdz septiņiem miljoniem eiro, liecina valdības 5.septembra sēdes darba kārtībā iekļautais informatīvais ziņojums "Aktuālā situācija par 7.augusta vētras radītājiem zaudējumiem pašvaldībās".

Sabiedrība Negaiss būtiskus postījumus Latvijā nav nodarījis

Vakar vakarā Latvijā vērotais negaiss būtiskus postījumus nav nodarījis, LTV "Rīta panorāmā" vērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Vētras postījumu novēršanai lauksaimniekiem pieejami trīs miljoni eiro

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu 7.augusta negaisa radītos bojājumus ražošanas un pārstrādes ēkām, Zemkopības ministrija (ZM) izsludinājusi projektu iesniegšanu atbalsta pasākumā ar kopējo pieejamo finansējumu trīs miljoni eiro, aģentūru LETA informēja ZM.