• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ko sagaidīt unikālā Papes parka 10 tūkstošus hektāru platībā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 18:49, 25.02.2024


Papes ezers ir lagūnas tipa sekls ezers – nozīmīga Eiropas Savienībā.


Unikāli zirgi Papē.

Dabas aizsardzības plāns nākamajiem 12 gadiem tiek izstrādāts projektos “Latvijas upju baseinu apsaimniekošanas plānu ieviešana laba virszemes ūdens stāvokļa sasniegšanai” un “Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas dabas parks “Pape” dabas aizsardzības plāna izstrāde”, ko īsteno nodibinājums “Eko forums” sadarbībā ar Daugavpils Universitāti. Dabas aizsardzības plāna izstrādi vada Latvijas Universitātes pētniece Māra Pakalne.

Dabas parks “Pape” atrodas Dienvidkurzemes novada Nīcas un Rucavas pagastā, tas ir dibināts 2003. gadā, un tā platība ir 10 866 hektāri. Teritorija izveidota, lai aizsargātu ligzdojošos un caurceļojošos putnus. Papes ezers ir lagūnas tipa sekls ezers – nozīmīga Eiropas Savienības Biotopu direktīvas biotopa – mezotrofas ūdenstilpes ar bentisku mieturaļģu augāju – aizsardzības vieta.

Bez tam teritorijā sastopami arī tādi aizsargājami biotopi kā pelēkās kāpas ar zemu lakstaugu veģetāciju, kaļķaini zāļu purvi ar dižo aslapi, sugām bagātas vilkakūlas pļavas smilšainās augsnēs, molīnijas pļavas uz kaļķainām vai mālainām augsnēm, jūras piekrastes smilts sēkļi, embrionālās kāpas, neskarti augstie purvi, pārejas purvi un slīkšņas, boreālie meži.

Informatīvās sanāksmes laikā, 7. martā pulksten 17.30, Rucavas Kultūras namā visi interesenti tiks informēti par īpaši aizsargājamās dabas teritorijas izveidošanas mērķiem un dabas vērtībām, dabas aizsardzības plāna izstrādes procedūru, termiņiem, iesaistītajiem ekspertiem, plānotajiem pētījumiem un iespēju piedalīties dabas aizsardzības plāna izstrādē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Reņģēdāju festivāls notiks Salacgrīvā (+VIDEO)

Tautā zināmas dziesmas un dejas, un visam pa vidu reņģe - cepta un grilēta.

Interesanti fakti Tiks izsolīta ekskluzīva sala Baltijas jūrā ar apbūves tiesībām (VIDEO)

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai 100% privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena būs 480 000 eiro.

Interesanti fakti Muzeju nakts laikā braucieni ar vilcienu izmaksās uz pusi lētāk

Ikgadējā muzeju pasākuma “Muzeju nakts” laikā, 18. maijā, vilcieniem, kas no plkst. 18.00 līdz pusnaktij atradīsies ceļā, pilnas cenas viena brauciena elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiks piešķirta 50% atlaide, informēja VS.LV AS “Pasažieru vilcienā”.

Interesanti fakti Dzimstība Latvijā joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību

Šī gada pirmajos trīs mēnešos dzimstības lejupslīde turpinās, un reģistrēti 3154 jaundzimušie - par 267 jeb 7,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, kad piedzima 3421 bērns, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Lasiet arī