• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Anniņmuižā izveidots trešais mežaparks Rīgā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:24, 18.09.2024


Tur tiks apsargāti sikspārņi.


Saistošie noteikumi nosaka mežaparka teritorijā sastopamās dabas vērtības, to saglabāšanu un aizsardzību.

Rīgā tagad būs vēl viens mežaparks - Anniņmuižas mežā, paredz spēkā stājušies saistošie noteikumi par mežaparka izveidošanu.

Rīgā līdz šim bija izveidoti divi mežaparki - Mežaparks un Mārupītes mežaparks. Anniņmuižas mežaparks ir trešais, un tā teritorijā iekļauts Anniņmuižas mežs un Vecanniņmuižas parks.

Anniņmuižas mežaparka izveidošanu Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments sāka 2021. - 2022.gadā ar bioloģiskās daudzveidības izpēti, kur arborists - kokkopis, bezmugurkaulnieku, sikspārņu (hiropterologs), vaskulāro augu, mežu un virsāju biotopu, un putnu sugu eksperti veica izpēti un sniedza savus atzinumus par nozīmīgākajām dabas vērtībām teritorijā un nosacījumiem to saglabāšanai.

No 2023. līdz 2024.gadam departaments organizēja Anniņmuižas mežaparka plānu un apsaimniekošanas saistošo noteikumu izstrādāšanu.

Anniņmuižas mežaparka plāns un apsaimniekošanas saistošie noteikumi izstrādāti, lai saglabātu teritorijas estētisko, ainavisko, ekoloģisko, vides, kultūrvēsturisko, izglītojošo, rekreācijas un aktīvās atpūtas vērtības.

Saistošie noteikumi nosaka mežaparka teritorijā sastopamās dabas vērtības, to saglabāšanu un aizsardzību. Tajos atrunāti arī nosacījumi par aizsardzību un infrastruktūras izbūvi, teritorijas kopšanu, apsaimniekošanu un uzturēšanu.

Saistošo noteikumu izstrādē iesaistīti arī vietējie iedzīvotāji. Lai noskaidrotu Imantas apkaimes iedzīvotāju viedokli par Anniņmuižas mežaparka izveidi, organizēta publiskā apspriešana, vairākas tikšanās ar iedzīvotājiem un anketēšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ko sagaidīt unikālā Papes parka 10 tūkstošus hektāru platībā (+VIDEO)

Papes ezers ir lagūnas tipa sekls ezers – nozīmīga Eiropas Savienībā.

Interesanti fakti Jelgavas apkaimē top iespaidīgs dabas parks (+VIDEO)

Dabas liegums atrodas Zemgales valstspilsētā, kā arī Jelgavas novada Jaunsvirlaukas un Cenu pagastā.

Sabiedrība Tikšanās vieta - Daugavgrīva: Piejūras parks aicina rīdziniekus (+VIDEO)

Rītdiena piedāvā brīnišķīgas ģimenes brīvdienas un izglītojošus piedzīvojumus.

Sabiedrība Sprindžuks: Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts (+FOTO)

Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).