• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vienkoču parkā pie Līgatnes upes rīt būs maģisks Uguns Nakts (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 11:43, 04.10.2024


Vieta bija starp pirmajiem divpadsmit «Latviskā Mantojuma» zīmes saņēmējiem.


Iesakām līdzi paņemt lāpas, kuras aizdegt, ejot pa parka takām.

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parka daudzveidīgajās zonās izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskas ēkas, vienkoču laivas, darvas ceplis. Šeit var apskatīt Latvijā pirmo smilšu maisu māju, iepazīties ar tās celtniecības procesu un rast iedvesmu zaļā dzīvesveida piekopšanai.

Vienkoču parkā atrodas Kokamatniecības muzejs, kas iekārtots kā senā darbnīca. Muzejā var uzzināt, kā senie amatnieki izgatavoja sadzīves lietas gan muižkungu, gan citu cilvēku vajadzībām. Kokamatniecības muzejā un parka teritorijā var iepazīties ar vienkoču un citu koka izstrādājumu izgatavošanas niansēm no akmens laikmeta līdz mūsdienām. Īpaša uzmanība veltīta vienkoču laivu izgatavošanas procesa izzināšanai. Tematiskos pasākumos ir iespēja piedalīties meistardarbnīcās.

Parka teritorijā izveidotas atpūtas un piknika vietas, kas lieliski noderēs nesteidzīgai atpūtai gan ģimenes lokā, gan lielākā draugu kompānijā. Bērniem pieejams no koka veidots spēļlaukums.

5.oktobrī no plkst.18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts. Gaismas un noskaņu vakars, lai vienu īso rudens dienu padarītu ilgāk gaišu un uzlādētu sevi ziemas tumšajam periodam. Kopš pašiem pirmsākumiem Uguns Nakts tiek rīkota jau 20.gadu, bet publiska tā kļuva pirms 17 gadiem, kad 2007.gadā Vienkoču parks tika atvērts apskatei. Arī šogad pasākuma pamatkoncepcija paliek nemainīga.

Gaismu mežs, Uguns žonglieri no FireSpirit, Uguns rituāli ar folkloras kopu "Delve", sadziedāšanās un izdejošanās ar folkloras kopu "Ore", Elektrisko ģitāru skaņas pie Līgatnes upes relaksējoši ambientā stilā, bet veļu gravā psihodēliskā roka stilā. Gaismu mežā Roberts Vidzidskis ar didžeridū un eksperimentāli ambientās drona mūzikas projektu VAAKS / VAKUUMS,. Pasākuma sākumā vienā no mūzikas vietām Edgars Pienene improvizācijas - ambient/neo-folk/synthwave un Val Ray improvizācijas - ambient / synthwawe / experimental. Šogad Uguns Naktī būs arī Harijs Vagrants ar Handpan skaņu burvībām. Noslēgumā Four Hands (Edijs Žegods, Roberts Vidzidskis)

Lāpu darbnīca, sveču liešana, loku šaušana, vizināšanās zirga mugurā, tāšu darbnīca, zāļu sievas, zīlnieces un citas aktivitātes. Šogad ar senajām bronzas apstrādes un citām prasmēm apmeklētājus iepazīstinās Latvijas Arheoklubs.

Dabā gatavots ēdiens no šefpavāra Elmāra Taņņa komandas, šefpavāra Renāra Purmaļa, Ilzes Valges Ceļojošais picu namiņš un vietējā Suses Burgernīca. Līgatnes vīna darītava un "Ledus vīni" piedāvās sildošus dzērienus rudenīgajam laikam.

Galvenās aktivitātes no 18:30 - 22:00. Tās visas, nesteidzīgi staigājot, pašas atradīsies. Svarīgi, nebaidīties ieskatīties arī kādos attālākos Vienkoču parka nostūros, kur kāda gaismiņa spīd.

Lai papildinātu Uguns Nakts noskaņu un 21:00 piedalītos lāpu gājienā, iesakām līdzi paņemt lāpas, kuras aizdegt, ejot pa parka takām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires - to zina Dabas muzejā (+VIDEO)

Šosezon Ģimenes dienās pētīsim Latvijas dabas vērtības.

Interesanti fakti Lūznavas muižā slavinās Latgales babu (+VIDEO)

Tiks izmantoti mākslīgā intelekta rīki, lai attēlotu nākotnes vecmammu paaudzi.

Interesanti fakti Zinātnieku nakts: doties piedzīvojumā kopā ar draugu - skeletu (+VIDEO)

Praktiskā nodarbībā skolēni varēs piedalīties reāla un virtuāla ugunsgrēka dzēšanā.

Interesanti fakti Latvijā 86% vecāku dod saviem bērniem kabatas naudu

Lielākā daļa jeb 86% vecāku saviem bērniem vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem regulāri vai laiku pa laikam dod naudu patstāvīgiem tēriņiem, secināts "SEB bankas" veiktajā aptaujā par kabatas naudu bērniem.

Lasiet arī