• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš pikts! Viņš runas par koalīcijas izmaiņām dēvē par spekulācijām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 00:46, 23.05.2023


Ministru prezidents, viens no "Jaunās vienotības" (JV) līderiem Krišjānis Kariņš runas par iespējamu jaunu valdošās koalīcijas kodolu, kurā iekļautos pašlaik opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vai "Progresīvie", dēvē par spekulācijām.


Foto: LETA

Taujāts, vai pēc Valsts prezidenta vēlēšanām pašreizējai valdībai varētu pievienoties ZZS vai "Progresīvie" un vai varētu tapt jauna valdība ar jaunu partiju kodolu, Kariņš atteica: "Jūs man tagad aicināt spekulēt par nākotni." Viņš spekulācijas atstāšot politikas vērotāju ziņā.

Savukārt vaicāts, vai esošās koalīcijas partijas - JV, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) - meklēs jaunu kopīgu prezidenta amata kandidātu, ja 31.maijā Valsts prezidents netiks ievēlēts, premjers atteica, ka jau iepriekš to piedāvājis abiem pārējiem koalīcijas partneriem, taču saņēmis noraidošas atbildes.

Tāpēc JV pašlaik strādājot, lai Saeimā būtu atbalsts pašu izvirzītajam kandidātam - ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV), atzīmēja Kariņš.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas ir radījušās pamatīgu šūpošanos valdošajā koalīcijā, tostarp minējumus, ka mainīsies valdības koalīcijas sastāvs.

Prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās. Politikas kuluāros viszemāk tiek vērtētas Pinto iespējas tikt ievēlētai prezidenta amatā, bet par abiem pārējiem kandidātiem AS un JV aktīvi vāc politisko atbalstu, tostarp runājot ar pašlaik opozīcijā esošajām partijām.

Tā no AS politiķa Didža Šmita izskanēja pārmetumi, ka JV Rinkēvičam "vācot Lemberga atbalstu", jo Ārlietu ministrijā notikusi JV, ZZS un "Progresīvo" politiķu tikšanās, taču vienlaikus izskan, ka arī paši AS politiķi esot neafišēti tikušies ar ZZS Pīlēna veidotajā centrā "Ola".

Šādos apstākļos dažādu interešu vārdā aktīvi izskan dažādas spekulācijas, ka esot iespējamas pārmaiņas valdošajā koalīcijā. Runas pastiprina tas, ka esošajā Saeimas sasaukumā ir iespējami vairāki partiju salikumi, kuriem būtu neliels vairākums parlamentā, piemēram, AS un NA var aizstāt ar ZZS un "Progresīvajiem" vai arī nomainīt tikai vienu no koalīcijas partneriem, aizstājot to ar ZZS vai "Projresīvajiem".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Kriminālziņas Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par bijušā premjera Kariņa avioreisiem

Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Kariņš Indijā piedalīsies konferencē «Raisina dialogs»

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš šonedēļ darba vizītē atrodas Indijā, ceturtdien piedalīsies konferences "Raisina dialogs" sesijās, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Latvija sākusi neoficiālas konsultācijas par Kariņa virzīšanu NATO amatam

Latvija ir sākusi neoficiālas starpvalstu konsultācijas par iespējamu kandidāta virzīšanu NATO ģenerālsekretāra amatam, šorīt intervijā TV3 atzina premjere Evika Siliņa (JV), komentējot Latvijas ārlietu ministra, ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) pausto gatavību pretendēt uz atbildīgo amatu.