• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Medijs: JV ārlietu ministra amatam virzīs diplomāti Braži

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:37, 13.04.2024


Partija "Jaunā vienotība" (JV) izšķīrusies ārlietu ministra amatam virzīt diplomāti Baibu Braži, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz neoficiālu informāciju.


Foto: LETA

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Braže piekritusi kandidēt uz ārlietu ministra amatu, ja oficiāli tiks virzīta viņas kandidatūra, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Aģentūrai LETA gan divas nedēļas nav izdevies sazināties ar Braži pašu, lai uzklausītu viņas domas par iespēju ieņemt šo amatu.

Tikuši minēti arī citi kandidāti no JV rindām - bijusī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), Saeimas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV) un citi, taču ir dažādi iemesli, kāpēc viņi nav uzskatīti par reāliem ārlietu ministra amata ieņēmējiem.

LTV ziņo, ka Bražes kandidatūrai atbalstu neoficiāli jau izteikuši frakcijas deputāti, un JV viņu plāno oficiāli nominēt pirmdien.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) žurnālistiem iepriekš norādījusi, ka Saeimas frakcijas paudušas vēlmi tikties ar nākamo ārlietu ministra amata kandidātu, arī koalīcijā būšot vajadzīga diskusija.

Braže ārlietu dienestā ieņēmusi dažādus amatus, tostarp bijusi Latvijas vēstniece vairākās valstīs. Pirms kļūšanas par īpašo uzdevumu vēstnieci 2023.gada vasarā, viņa kopš 2020.gada maija bija NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos.

Kā ziņots, ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja Kariņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Krievijas vēstniecība nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas amatpersonām

Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas bijušajām un esošajām amatpersonām, pret kurām Krievija ir ierosinājusi politiski motivētas lietas, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ĀM paziņojusi, ka Latvija stingri nosoda Hamas uzbrukumus Izraēlā

Latvija stingri nosoda teroristiskā grupējuma "Hamas" uzbrukumus Izraēlā, kas prasījuši civiliedzīvotāju dzīvību, tvīterī akcentē Ārlietu ministrija (ĀM).

Ekonomika ĀM norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena"

Ārlietu ministrijā (ĀM) 22.novembrī norisināsies pasākums "Tirgus piekļuves diena Latvijā 2022 - jauni eksporta tirgi, jaunas iespējas", kura uzmanības centrā būs jauni eksporta tirgi un to pieejamība Latīņamerikā un Āfrikas valstīs, aģentūru LETA informēja ĀM.