• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apsver pagarināt termiņu jaunu skolu tīkla kritēriju ieviešanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:55, 08.03.2023


Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija apsver iespēju pagarināt termiņu jaunu skolu tīkla kritēriju ieviešanai, līdz skolu tīkla kvalitātes uzlabošanas darba grupa izveidos precīzus kritērijus.


Ilustratīvs foto.

Kā norādīja vairāki komisijas pārstāvji, esot nepieciešams sagaidīt skolu tīkla kvalitātes uzlabošanas darba grupas reāli izstrādātos kritērijus un tikai tad lemt par likuma grozījumiem.

Arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga norādīja, ka nepieciešams pašreizējos grozījumus atsaukt un veidot tos no jauna, kad darba grupa nonāks pie secinājumiem.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidroja, ka izmaiņas sastāv no divām daļām - atbalsta instrumenti pieaugušo un profesionālo izglītību jautājumu sakārtošanai un skolu tīkla plašāku kritēriju noteikšanai.

Vidusskolas posmā būtu jāskatās gan kvantitatīvie, gan kvalitatīvie kritēriji, savukārt pamatskolas posmā arī parādīsies kvantitatīvie kritēriji jeb kritēriji par skolēnu skaitu. IZM atgādina, ka netiek runāts par precīzu kritēriju noteikšanu, bet gan par pašu konceptu, ka skolu tīklu ir nepieciešams sakārtot.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija vienojās pārņemt likuma grozījumus savā komisijā un atsaukt likumprojekta steidzamību. Nākamajās sēdēs tiks diskutēts par jaunā termiņa noteikšanu.

Jau ziņots, ka IZM kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību veido darba grupu par skolu tīkla kvalitātes uzlabošanu.

Abas puses vienojās, ka svarīgākais ir nodrošināt efektīvu skolu tīklu, pieejamus pedagogus, kas ir apmierināti ar savu darbu, kā arī kvalitatīvu izglītību bērniem. Tieši tāpēc tiks veidota darba grupa, kura meklēs veidus, kā uzlabot skolu tīklu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.