• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čiekurkalns piedāvā renovētus īres mājokļus par saprātīgām cenām (FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 13:40, 06.02.2023


Čiekurkalna pievārtē, blakus dzelzceļa sliedēm, drīzumā sāksies dzīvojamā kompleksa būvniecība un vecā bruģa seguma rekonstrukcija, atzīmēja vs.lv korespondents.


Daudzu ēku stāvoklis Čiekurkalnā ir neapmierinošs.
Foto: vs.lv

Šis Rīgas vēsturiskais rajons 2023. gada sākumā tika atzīts par vienu no labākajiem galvaspilsētā - līdzās Mežciemam, Zolitūdei un Āgenskalnam. Taču Rīgas domes Attīstības komitejas aptaujā novērtēts nevis objektīvais pilsētas nomales infrastruktūras stāvoklis, bet gan subjektīvais “laimes līmenis”.

Laimīgs Čiekurkalnā var būt jauns cilvēks vai neliela ģimene, kas atradīs mitekli "studijā", kas veidota 19. gadsimta koka mājā. Šāds 1-istabas mājoklis maksās, neskaitot komunālos maksājumus, 180, 160 vai pat 150 eiro mēnesī, liecina dati no nekustamā īpašuma īres sludinājumu portāliem.

Pamatā mājokļi šajās ēkās tiek apsildīti ar malku, kas ļauj mainīt temperatūras režīmu pašreizējā ne pārāk aukstajā ziemā, kā arī netērēt pārmērīgi naudu apkurei. Cenšoties padarīt savas vecās koka mājas pievilcīgākas, to īpašnieki veic ārējo apdari ar svaigiem dēļiem. Līdztekus tam vs.lv novēroja aktīvus iekšdarbus pirms un pēc Pirmā pasaules kara celtajās mūra ēkās, kas atrodas Čekurkalna šķērsielās.

Dzelzceļa sliežu šķērsošanas problēma arī ir pavirzījusies uz priekšu. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš" (LDz) 2023. gada janvārī uzsāka diskusiju ar čiekurkalniešiem par pazemes gājēju un velosipēdistu tuneļa būvniecību pie tagadējās Čiekurkalna dzelzceļa stacijas, kas atklāta 1889. gadā.

Voldemārs Burkevics (teksts un foto)


Drīzumā šeit tiks uzklāts jauns ceļa segums, liecina informācijas stends.
Drīzumā šeit tiks uzklāts jauns ceļa segums, liecina informācijas stends.
Foto: vs.lv

Privātīpašnieki remontē un rekonstruē koka un akmens ēkas.
Privātīpašnieki remontē un rekonstruē koka un akmens ēkas.
Foto: vs.lv

Foto: vs.lv

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Tuvākajās dienās laiks kļūs vasarīgi silts

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā gaiss Latvijā kļūs arvien siltāks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kriminālziņas Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.

Sabiedrība Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā

Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā, apsekot skolas un vērtēt pazemes tuneļus, trešdien preses konferencē informēja Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes priekšnieks Gints Reinsons.