Policijas darbinieku notiesā par kukuļa izspiešanu no šofera. Kāds ir sods?

Sabiedrība
LETA 20:04, 12.08.2022 0

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) šodien piesprieda četru gadus nosacītu cietumsodu Valsts policijas (VP) amatpersonai, kas bija apsūdzēta par 200 eiro kukuļa izspiešanu un pieņemšanu no autovadītāja, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

 
Foto: LETA

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Sandis Stuburs.

Tāpat tiesa viņam aizliedza piecus gadus ieņemt amatu valsts iestādē un noteica vienu gadu ilgu probācijas uzraudzību.

Ģenerālprokuratūra iepriekš aģentūru LETA informēja, ka saskaņā ar lietas materiāliem dienesta pienākumu izpildes gaitā policijas inspektoram radās aizdomas par kāda šofera vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un vadītāja pārbaudes ar alkometru, tika noskaidrots, ka, ja atskaita alkometra pieļaujamo kļūdu, šofera izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo.

Tomēr, nepaziņojot šoferim par alkometra rādījumam atskaitāmo pieļaujamo kļūdu, policists kukuļa izspiešanas nolūkā informēja transportlīdzekļa vadītāju par iespēju samaksāt 200 eiro un izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un 680 eiro soda, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas uz vienu gadu. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma.

Jau ziņots, ka Stuburs kopā ar bijušo Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku Aivaru Stivriņu un kādu Aivaru Kozlovski ir apsūdzēts vēl kādā kukuļņemšanas krimināllietā. ELT šo lietu plāno turpināt skatīt 5.septembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Trijotni 2019.gada rudenī aizturēja Iekšējās drošības birojs. Saskaņā ar apsūdzību Latgales reģiona pārvaldē tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka Kozlovskis kāda veikala telpās veicis sīko huligānismu.

Tad viņš kopā ar Stuburu nodibināja kontaktus ar Stivriņu, lai viņš, izskatot pārsūdzību administratīvā pārkāpuma lietā, kukuļdošanas rezultātā atceltu tajā pieņemto lēmumu un izbeigtu administratīvā pārkāpuma procesu.

Nodotais un pieņemtais kukulis bija 100 eiro, gaļas izstrādājumi un alkohola pudele.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.