LTV jaunās Ziņu studijas un palīgtelpu izveide izmaksājusi 900 000 eiro

Sabiedrība
LETA 16:26, 05.09.2021 0

Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās Ziņu studijas un palīgtelpu izveide izmaksājusi 900 000 eiro, aģentūru LETA informēja LTV komunikācijas speciāliste Anita Jansone.

 
Foto: LETA

Projektā tika izbūvētas telpas, kā arī remonts veikts ne tikai studijā, bet visā kompleksā - tehniskajās telpās, raidījumu viesu uzgaidāmajās telpās, ģērbtuvēs un grimētavās. Jaunajā studijā tika izbūvētas komunikācijas, izstrādāts studijas koncepts un scenogrāfija, dizains - lai vienā studijā apvienotu kopā 12 LTV Ziņu dienesta raidījumus.

Tāpat tika izstrādātas un uzbūvētas dekorācijas, gaismu tehnoloģiju konstrukcijas, komutācijas un vadības sistēma, iegādāti un uzstādīti ekrāni - divi speciāli ziņu studijām paredzēti viena laiduma ekrāni bez šuvēm un seši mazāki ekrāni, izveidotas un ierīkotas specializētas mēbeles, kā arī izveidots jauns visu raidījumu grafiskais un muzikālais noformējums.

Jansone norādīja, ka jaunajā studijā vienkopus šobrīd tiek uzņemtas 12 LTV Ziņu dienesta veidotās ziņas un raidījumi: "Rīta panorāma", "Dienas ziņas", "Panorāma", "Nakts ziņas", "Sporta ziņas", "Laika ziņas", "Kultūras ziņas", "Šodienas jautājums", "De Facto", "1:1", "Aizliegtais paņēmiens" un "Pasaules panorāma". Tas neizslēdz iespēju studijā veidot arī citus raidījumus - scenogrāfija veidota tā, lai ar vienkāršiem paņēmieniem to varētu izdarīt ātri un bez papildu ieguldījumiem.

Kompleksi ar jaunās Ziņu studijas izbūvi tiek sākti remontdarbi LTV trešajā studijā, no kuras iepriekš tika raidītas ziņas, lai septembra vidū tajā darbu varētu sākt mazākumtautību multimediju platformas komanda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Kultūra Seriāla «Padomju džinsi» uzņemšana pārveidoja vietu pie «Laimas pulksteņa»

Autori sola intriģējoši dramatisku, bet arī komiski gaišu stāstu, jo arī humors bija viens no ieročiem pret padomju varu.

Sabiedrība LTV darbinieki varētu rīkot streiku. Kāds iemesls tik radikālām idejām?

Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieki varētu rīkot streiku, protestējot pret iespējamu oriģinālā satura apjoma samazināšanu LTV programmā šī gada rudens sezonā, kas ietekmētu arī darbinieku atalgojumu, aģentūra LETA noskaidroja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Sabiedrība Lietu par lēmumu atņemt "Doždj" apraides atļauju tiesa izskatīs jūnija vidū

Administratīvā rajona tiesa lietu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu atņemt apraides atļauju Krievijas neatkarīgajai programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") sāks izskatīt 13.jūnijā. Tiesas sēde paredzēta plkst.11.

Sabiedrība SEPLP: LTV un LR šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms

Nesaņemot papildu finansējumu, Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms un kapitālieguldījumi, komentējot 2023.gadam apstiprinātos sabiedriskā pasūtījuma plānus, aģentūrai LETA norādīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).