• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Augšdaugavas novadā aiztur nelegālu televīzijas kanālu izplatītāju

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 22:38, 07.03.2024


Šonedēļ 5.martā Valsts policija Augšdaugavas novada Nīcgalē aizturējusi 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš iedzīvotājiem nelicencēti, par maksu sniedza televīziju pakalpojumus, turklāt noprotams, ka piedāvāts Krievijas propagandas saturs, kura izplatīšana Latvijā ir aizliegta.



Pēc aizturēšanas policisti veica virkni kratīšanu TV pakalpojumu sniedzēja un tā nelikumīgo pakalpojumu abonentu īpašumos. Kopumā tika konstatēts 181 nelikumīgs televīzijas klients. Kratīšanas laikā tika izņemtas televīzijas signāla uztveršanas, formēšanas un izplatīšanas iekārtas.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 208.panta - par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā uz kuru pastāv speciāls aizliegums. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, kā arī var tikt ierobežotas turpmākās uzņēmējdarbības iespējas.

Valsts policija brīdina, ka pašlaik saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes (NEPLP) lēmumiem Krievijas propagandas kanāli ir aizliegti.

Vadoties no Aizsargāta pakalpojuma likuma nosacījumiem - par nelegālas sistēmas uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu personīgiem mērķiem piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 700 eiro, līdz ar to šobrīd pie administratīvās atbildības saucami arī nelegālas televīzijas galalietotāji. Vienlaikus policija norāda, ka šo normatīvo aktu mērķis nav sodīt iedzīvotājus, bet gan aizsargāt Latvijas informatīvo telpu un pašus cilvēkus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Sabiedrība LTV darbinieki varētu rīkot streiku. Kāds iemesls tik radikālām idejām?

Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieki varētu rīkot streiku, protestējot pret iespējamu oriģinālā satura apjoma samazināšanu LTV programmā šī gada rudens sezonā, kas ietekmētu arī darbinieku atalgojumu, aģentūra LETA noskaidroja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Sabiedrība Lietu par lēmumu atņemt "Doždj" apraides atļauju tiesa izskatīs jūnija vidū

Administratīvā rajona tiesa lietu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu atņemt apraides atļauju Krievijas neatkarīgajai programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") sāks izskatīt 13.jūnijā. Tiesas sēde paredzēta plkst.11.

Sabiedrība SEPLP: LTV un LR šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms

Nesaņemot papildu finansējumu, Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms un kapitālieguldījumi, komentējot 2023.gadam apstiprinātos sabiedriskā pasūtījuma plānus, aģentūrai LETA norādīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Sabiedrība Rīgā 20.trolejbusa kustības grafiku saskaņos ar LTV darbiniekiem

No šodienas Rīgā 20.trolejbusa kustības grafiku saskaņos ar Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieku darba laika beigām, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".