• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Seriāla «Padomju džinsi» uzņemšana pārveidoja vietu pie «Laimas pulksteņa»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:04, 27.08.2023


Autori sola intriģējoši dramatisku, bet arī komiski gaišu stāstu, jo arī humors bija viens no ieročiem pret padomju varu.


Filmēšanas laikā parādījās plakāti no Padomju Savienības laikiem.

Kā pamanīja VS.LV lasītāji, plakāti ar padomju okupācijas simboliku parādījās pašā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa. Bet tas ir saistīts ar mākslas darba - filmas "Padomju džinsi" - radīšanu, un tāpēc to pieļauj pašreizējā likumdošana.

Filmēšanas grupa pamatīgi pārprojektēja arī vietu pie "Laimas" pulksteņa, kur parādījās pirms 40 gadiem Rīgai raksturīgās metāla nojumes publiskajiem telefoniem, no kurienes par 2 kapeikām varēja zvanīt bez laika ierobežojuma. Lai nodrošinātu lielāku uzticamību, filmas filmēšanā tiek iesaistītas arī to gadu antīkās automašīnas.

Kā jau mediji ziņoja, filmai "Padomju džinsi" plānotas 8 sērijas, katra 45 minūšu garumā, scenāriju rakstījusi starptautiska komanda – režisors Staņislavs Tokalovs, pieredzējusī bulgāru scenāriste Teodora Markova un Holivudas filmu profesionālis Valdemārs Kaļinovskis –, filmas radošajā komandā ir arī operators Valdis Celmiņš un māksliniece Laura Dišlere. Stāsts aizved uz 20. gadsimta 70. gadu beigu Latviju, kur džinsu bikses ir viens no spilgtākajiem "kapitālistisko rietumu" simboliem, to ražošana pagrīdē filmas galvenajam varonim izvēršas par ienesīgu biznesu, bet vēlāk – par ideoloģisku cīņu ar čeku un krimināliestādēm, jauneklīga spīta protestu pret brīvības ierobežošanu. Autori sola intriģējoši dramatisku, bet arī komiski gaišu stāstu, jo arī humors bija viens no ieročiem pret padomju varu. Lomās arī Andris Keišs, Gundars Āboliņš, Nikolajs Šestaks, Gints Grāvelis, Jānis Jarāns, Ivars Krasts, Jevgēņijs Isajevs, Valentīns Novopoļskis un citi.

Galvenā tēla Renāra atveidotājs Kārlis Arnolds Avots nesen saņēma "Lielā Kristapa" balvu kā labākais aktieris (par darbu Viestura Kairiša filmā "Janvāris"); tā bija viņa otrā kinoloma, bet Avota ekrāna debija ir galvenā loma Staņislava Tokalova spēlfilmā "Mīlulis" (2022), un režisors ar aktieri ir jau ļoti cieši sastrādājušies. Tāpēc daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" galvenajā lomā Kārlis Arnolds Avots nav nonācis nejauši – lai gan viņš izturēja pamatīgu aktieru atlases procedūru, pavisam drīz tapa skaidrs, ka Avots šai lomai ir īstais un sadarbība var turpināties.


Filmas veidošanā piedalās antīkie automobiļi.
Filmas veidošanā piedalās antīkie automobiļi.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Lasiet arī

Sabiedrība LTV darbinieki varētu rīkot streiku. Kāds iemesls tik radikālām idejām?

Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieki varētu rīkot streiku, protestējot pret iespējamu oriģinālā satura apjoma samazināšanu LTV programmā šī gada rudens sezonā, kas ietekmētu arī darbinieku atalgojumu, aģentūra LETA noskaidroja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Sabiedrība Lietu par lēmumu atņemt "Doždj" apraides atļauju tiesa izskatīs jūnija vidū

Administratīvā rajona tiesa lietu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu atņemt apraides atļauju Krievijas neatkarīgajai programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") sāks izskatīt 13.jūnijā. Tiesas sēde paredzēta plkst.11.

Sabiedrība SEPLP: LTV un LR šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms

Nesaņemot papildu finansējumu, Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio šogad var būtiski samazināties oriģinālā satura apjoms un kapitālieguldījumi, komentējot 2023.gadam apstiprinātos sabiedriskā pasūtījuma plānus, aģentūrai LETA norādīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP).

Sabiedrība Rīgā 20.trolejbusa kustības grafiku saskaņos ar LTV darbiniekiem

No šodienas Rīgā 20.trolejbusa kustības grafiku saskaņos ar Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieku darba laika beigām, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".