• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija izmirst: Decembrī jaundzimušo skaits - mazākais pēdējā simtgadē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:33, 20.01.2021 1


Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 17 483 jaundzimušie, kas ir par 6,9% jeb 1303 jaundzimušajiem mazāk nekā 2019.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.



Tostarp decembrī reģistrēti 1273 jaundzimušie, kas ir par 17,2% jeb 265 mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā mēnesī un, pēc statistikas pārvaldē vēstītā, ir mazākais dzimušo skaits pēdējā simtgadē.

Statistikas pārvaldē norādīja, ka Latvijā kopš jūlija dzimušo skaits katru mēnesi samazinās - 2020.gada otrajā pusgadā Latvijā piedzima kopumā par 11,4% mazāk bērnu nekā 2019.gada otrajā pusgadā.

Vienlaikus 2020.gadā reģistrēti 28 656 mirušie, kas ir par 3,4% jeb 937 vairāk nekā 2019.gadā. Tostarp decembrī reģistrēti 3178 mirušie, kas ir par 26,9% jeb 673 vairāk nekā iepriekšējā gada decembrī.

Tādējādi pagājušajā gadā reģistrēto mirušo skaits par 11 173 pārsniedza dzimušo skaitu, tostarp decembrī reģistrēto mirušo skaits par 1905 pārsniedza dzimušo skaitu.

Pagājušajā gadā Latvijā reģistrētas 10 723 laulības, kas ir par 16,6% jeb 2138 laulībām mazāk nekā 2019.gadā. Tostarp decembrī reģistrētas 628 laulības, kas ir par 14,9% jeb 110 mazāk nekā iepriekšējā gada decembrī.

Pēc provizoriskiem datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī bija 1,894 miljoni iedzīvotāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Lasiet arī

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.