• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Svētdienas pievakarē līdz ar pirmo adventi Rīgā iedegtas Ziemassvētku egles

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:19, 29.11.2020


Svētdienas pievakarē līdz ar pirmo adventi Rīgā iedegtas pilsētas galvenās Ziemassvētku egles Rātslaukumā un Doma laukumā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.


Foto: LETA

Rātslaukumā egli iededza Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP), atzīstot, ka šogad tas notiek klusāk, taču gaišums pilsētā un Ziemassvētku noskaņa būs ne mazāka kā citus gadus.

No šodienas Rīga pakāpeniski uzmirdzēs - izgaismoti būs arī apkaimju parki, tā sagādājot papildu svētku sajūtu pilsētniekiem un viesiem. Līdz ar svētku egļu iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiek iedegts arī ielu dekoratīvais apgaismojums.

Šogad Rātslaukumā ir skatāma egle "Meža pasaka", kuru veidojis SIA "United workshops" un mākslinieks Jānis Ezers. Savukārt Doma laukumā priecē egle "Kraukšķītis", kuras noformējumu radījis SIA "First service" un mākslinieks Kristaps Štobis. Vēl viena viņa veidotā egle "Konfektes" pēc 2.decembra rotāsies 11.novembra krastmalā.

Gaidot Ziemassvētkus, jauku noskaņu pilsētā raisīs svētku egles, kas tiek izvietotas parkos un laukumos, kā arī 11.novembra krastmalā. Iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēs spuldzīšu virtenes pilsētas ielās. Svētku plakātus, kas būs skatāmi pilsētvidē, veidojusi māksliniece Lote Vilma Vītiņa, akcentējot tajos ideju par mājīgiem, drošiem, siltiem, svētīgiem, sirsnīgiem, līksmiem un īpašiem svētkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.