• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Speciālo operāciju pavēlniecībā atklāj par 5,6 miljoniem eiro izbūvēto infrastruktūru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 00:50, 26.11.2020


Rīga, 25.nov., LETA. Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecībā trešdien atklātas četras jaunbūves, tostarp mūsdienu militārajām un vides prasībām atbilstoša autotransporta teritorija, helikopteru nosēšanās ...
Rīga, 25.nov., LETA. Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecībā trešdien atklātas četras jaunbūves, tostarp mūsdienu militārajām un vides prasībām atbilstoša autotransporta teritorija, helikopteru nosēšanās laukums, transportlīdzekļu apkopes ēka un munīcijas izvietošanas laukums, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Jaunizveidoto objektu kopējās izbūves izmaksas ir ap 5,6 miljoniem eiro, no kuriem Latvijas finansējums ir 2,6 miljoni eiro un ASV finansējums - aptuveni trīs miljoni eiro.

Jaunā infrastruktūra izbūvēta par Latvijas un ASV finansējumu Eiropas Atturēšanas iniciatīvas projektu ietvaros. Objekta izbūvi pēc ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā uzdevuma koordinēja NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra, savukārt autoparka pārbūvi - Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs, kas ASV finansēto projektu ietvaros arī nodrošināja projektēšanu un būvuzraudzību.

Būvniecība tika sākta 2019.gada beigās un visos objektos to veica SIA "Arčers". Bāzē joprojām turpinās darbi pie citiem ASV finansētiem objektiem, kurus plānots pabeigt un nodot ekspluatācijā 2021.gada pirmajā pusē.

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails apmeklēja jaunās infrastruktūras atklāšanas pasākumu.

Pabriks uzsvēra, ka jaunas infrastruktūras izbūve ir liels sasniegums speciālo operāciju spēju stiprināšanā. "Tas ir pierādījums tam, ka kopā ar sabiedrotajiem mēs varam gāzt kalnus. Tas skaidri un nepaprotami demonstrē mūsu attieksmi pret speciālo operāciju spēkiem, kas ir Nacionālo bruņoto spēku elite uz ko mēs vienmēr varam paļauties," pauda ministrs.

Savukārt Kalniņš norādīja, ka ASV ieguldījums fundamentālā infrastruktūrā ir stingrs apliecinājums par konsekvenci, pārliecinošu atbalstu Latvijas aizsardzības sistēmai un ilgtspējīgu militāro sadarbību. Šis notikums ir nozīmīgs ar to, ka infrastruktūras uzlabojumā ieguldīts arī Latvijas finansējums, akcentēja Kalniņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.