Saskaņa atbalsta prasību par izglītības ministres Šuplinskas demisiju

Sabiedrība
LETA 13:46, 26.11.2020 0

Partija "Saskaņa" atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasību par izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) demisiju, informēja politiskajā spēkā.

 
Foto: LETA

"Saskaņas" ieskatā Šuplinskas aktivitātes gan Covid-19 pandēmijas izraisītajā ārkārtējā situācijā, gan saistībā ar nozares attīstības stratēģisko plānošanu noved pie izglītības sistēmas degradācijas valstī.

Partijas līderis Jānis Urbanovičs norādīja, ka valdība "maskētā formā" ir pieņēmusi lēmumu par pāreju uz attālinātām mācībām Covid-19 situācijā - skolu administrācijām ir izvirzītas praktiski neizpildāmas prasības klātienes mācību organizēšanai un tām pašām nāksies Ministru kabineta vietā pieņemt šādu smagu lēmumu.

"Taču valdībai, nevis skolām, ieviešot "lokdaunu", ir jānodrošina sociālās garantijas jaunāko klašu skolēnu vecākiem, kuriem uz laiku būs liegta iespēja strādāt. Būtu jānodrošina piemaksas skolotājiem, jānodrošina tehniskais aprīkojums attālināto mācību procesam. Varas iestādes ir pārlikušas atbildību uz skolām. Šajā situācijā Izglītības un zinātnes ministrija parādīja pilnīgu nespēju aizsargāt nozares intereses - skolotāju, vecāku, skolēnu intereses," uzsvēra politiķis.

Urbanovičs akcentēja, ka skolotāji, kuri turpina mācīt klātienē, ik dienu riskē ar savu veselību. Pedagogiem, kuri strādā attālināti, nav metodiku, viņi ir spiesti paši iegādāties mācību vajadzībām nepieciešamo tehniku.

Partijas ieskatā "ir brutāli ignorēta" viena no LIZDA prasībām - noteikt, ka attālinātas mācības ir pagaidu pasākums Covid-19 kontekstā, un turpināt normālu darbu pie attālinātas mācības regulējošiem normatīvo aktu grozījumiem.

"Faktiski visas Ilgas Šuplinskas sāktās reformas samazina kvalitatīvas izglītības pieejamību, izraisa skolēnu segregāciju atkarībā no ģimenes finansiālā stāvokļa. Valsts izvirza arvien jaunas prasības skolu administrācijai, skolotājiem un skolēnu vecākiem, bet nepilda savus sociālos pienākumus," pauda partijā.

Kā ziņots, LIZDA nolēmusi pieprasīt izglītības un zinātnes ministres Šuplinskas demisiju, trešdien preses konferencē paziņoja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Šuplinska bijusi gatava atbalstīt tikai vienu no 15 LIZDA prasībām, divas prasības tiktu atbalstītas daļēji, kamēr pārējās - pilnībā ignorētas, sacīja Vanaga.

Tāpat viņa norādīja, ka sociālais dialogs ar ministri pēc LIZDA padomes sēdes ir pasliktinājies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.