Rīgā jauns oficiāls grausts - ēka Aleksandra Čaka ielā 34 (+FOTO)

Sabiedrība
LETA 19:08, 24.10.2020 0

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificējusi Aleksandra Čaka ielas 34 ēku par B kategorijas graustu un piemērojusi tās īpašniekiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 

Pašvaldībā skaidroja, ka B kategorijas vidi degradējoša būve ir cilvēku apdraudoša būve potenciāli bīstamā tehniskajā stāvoklī, kuras uzturēšanā ir konstatēti acīmredzami nolietojošās būvju konstrukcijas, ir izmantots aizsargtīkls vai līdzīgs risinājums uz būves fasādes vai citām ārējām konstrukcijām, ir bojājumi jumta iesegumos un lietusūdens novadīšanas sistēmas elementos. Būvju sienās vai cokola stāvā ir plaisas, izdrupumi, atšķēlumi vai saistvielu izskalojumi.

Vidi degradējošu būvju komisija norādīja, ka dzīvojamā ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un pieder pieciem kopīpašniekiem. Ēka atrodas uz 394 kvadrātmetru liela zemesgabala. Rīgas domes Īpašuma departaments vairākkārt vērsās pie kopīpašniekiem, lai tiktu sākti ēkas fasādes atjaunošanas darbi, tomēr atbilde nav saņemta.

Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē nolēma arī no "graustu saraksta" izslēgt pašlaik pilsētā atjaunotās ēkas. Piemēram, būvi Dzirnavu ielā 1, kuru komisija kā graustu klasificēja 2019.gada septembrī. Patlaban ēkai ir atjaunota fasāde un tās elementiem noņemts aizsargtīkls.

Arī daudzstāvu ēkai Antonijas ielā 13, kura kā B kategorijas vidi degradējoša būve tika klasificēta 2018.gada novembrī, pašlaik ir atjaunota vēsturiskā fasāde un novērsti ēkas uzturēšanas trūkumi. No saraksta izslēdza arī vienstāva mūra ēku K.Barona ielā 130, jo īpašnieki ir atjaunojuši tās fasādi un novērsuši būves degradāciju pilsētvidē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.