• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Informēs par patēriņa cenu izmaiņām jūnijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:40, 08.07.2020


Rīga, 8.jūl., LETA. Centrālā statistikas pārvalde šodien informēs par patēriņa cenu izmaiņām jūnijā, aģentūra LETA uzzināja statistikas pārvaldē. Banku analītiķi iepriekš aģentūrai LETA prognozēja, ka Latvijā patēriņa c...
Rīga, 8.jūl., LETA. Centrālā statistikas pārvalde šodien informēs par patēriņa cenu izmaiņām jūnijā, aģentūra LETA uzzināja statistikas pārvaldē.

Banku analītiķi iepriekš aģentūrai LETA prognozēja, ka Latvijā patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju varētu būt pieaugušas par apmēram 0,2%, taču gada laikā - šogad jūnijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūniju - varētu būt bijusi deflācija zem 1%.

"Swedbank" ekonomiste Laimdota Komare aģentūrai LETA sacīja, ka jūnijā, salīdzinot ar maiju, patēriņa cenas varētu būt augušas par apmēram 0,2%, taču gada laikā varētu būt bijusi deflācija zem 1%.

"Cenu pieaugumu mēneša laikā, visticamāk, noteica degvielas cenu kāpums, bet straujāku cenu kāpumu, visdrīzāk, iegrožoja mazinājušās apģērbu un apavu cenas. Nedaudz lētāki kļuvuši arī siltuma tarifi Rīgā," pauda Komare.

Savukārt "SEB bankas" makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis aģentūrai LETA prognozēja, ka jūnijā patēriņa cenas salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi varētu būt augušas par 0,2%, gada deflācijai veidojot 0,7%.

"Jūnijā, visticamāk, cenu līmenis nedaudz pakāpās," sacīja Gašpuitis.

Viņš minēja, ka patēriņa cenu kāpumu mēneša laikā pamatā ietekmēja degvielas cenu atgūšanās. Tāpat pārtikas cenas varētu būt augušas, kā arī neliels kāpums varētu būt bijis pakalpojumiem, kas izmantoja ekonomikas atdzīvošanos.

Tajā pašā laikā siltumenerģijas tarifi jūnijā vēl nemainījās - to samazinājums gaidāms augustā. Savukārt cenas varētu būt samazinājušās apģērbam un apaviem.

"Tādējādi jūnijā gaidāma inflācija 0,2% apmērā, gada laikā turpinoties deflācijai -0,7%," pauda Gašpuitis.

Jau vēstīts, ka patēriņa cenas šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli Latvijā samazinājās par 0,4%, bet gada laikā - šogad maijā salīdzinājumā ar 2019.gada maiju - patēriņa cenas saruka par 0,6%. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, maijā pieauga par 2%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Lasiet arī

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.