Uzmani savu kaķi! Sestdien glābti daudzi puspavērtos logos iesprūduši mīluļi

Sabiedrība
LETA 14:48, 14.06.2020 0

Sestdien glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem pusatvērtos logos iesprūdušiem kaķiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

 

Kopumā šādi bijuši trīs izsaukumi. Tāpat kāds kaķis nocelts no koka, vēl viens bija iesprūdis starp logu un restēm, bet šorīt Rīgā saņemts izsaukums par kaķi, kurš atrodas zem auto motora pārsega.

Sniegta palīdzība arī citiem dzīvniekiem - Pļaviņu novadā no dubļiem izvilkta govs, Ciblas novadā no bedres izcelts suns. Savukārt Jēkabpils novadā no ligzdas bija izkrituši vairāki putnu mazuļi.

Glābējiem ziņots arī par kādu stārķi, kuram ap kaklu bija aptinies maisiņš, taču viņu VUGD darbiniekiem noķert neizdevās.

Kopā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus, 15 no tiem bijuši uz ugunsgrēkiem, tostarp viens bija meža ugunsgrēks. 33 gadījumos bija nepieciešami glābšanas darbi, bet 11 zvani bijuši maldinājumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Lasiet arī

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.