• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šuplinska: Esmu gatava piekāpties trīs konceptuālos jautājumos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:00, 05.06.2020 1


Likumprojektā par Augstskolu likuma grozījumiem izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) vietām ir gatava piekāpties nozares piedāvātajiem priekšlikumiem.


Foto: LETA

Ministre piektdien raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja, ka uzreiz ir gatava piekāpties trīs konceptuālos jautājumos - tam, ka augstskolas pašas apstiprina savu Satversmi, ka augstskola pieņem galējo lēmumu par padomes apstiprināšanu un, ka komisija, kas atlasa rektoram nepieciešamos kritērijus, var tikt veidota ar augstskolu starpniecību.

Vienlaikus Šuplinska skaidroja, ka iemesli kāpēc šo reformu "jāforsē" ir tas, ka padomju ieviešanai augstskolās paredzēti līdzekļi 4,6 miljonu eiro apmērā no Eiropas Savienības fondiem, tomēr struktūrfondu periods beidzas un Covid-19 situācija prasa līdzekļus pārbīdīt uz citiem mērķiem.

Otrs iemesls šīs reformas steigai esot apsvērums, ka Rīgas Tehniskajai universitātei šobrīd ir aktuālas rektora vēlēšanas, kuras ir iepauzētas, lai sagaidītu "jauno sistēmu". Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vēlas, lai rektors tiktu ievēlēts pēc jaunizstrādātās metodes un kritērijiem, atklāja Šuplinska.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) norādīja, ka jaunnedēļ komisijā turpināsies diskusijas, kad būs gaidāmas sociālo partneru viedoklis, kā arī deputātu debates par likumprojetu.

Ašeradens vēlētos, lai likumprojekts virzās uz 2.lasījumu, un tiktu noteikts "pieklājīgs" priekšlikumu iesniegšanas termiņš, lai visas puses varētu iesniegt savus atzinumus. Pēc atzinumu apjoma izvērtēšanas varētu prognozēt tālāko likumprojekta virzības raitumu.

Komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka viņam ir svarīgi panākt vienošanos gan ar IZM, gan ar nozari, un politiķis uzskata, ka pusēm izdosies "izairēties cauri". "Vajadzība pēc pārmaiņām ir nobriedusi, un tā ir milzīga," pauda Ašeradens.

Jau ziņots, ka likumprojektu Saeimas komisijā turpinās skatīt nākamotrdien, 9.jūnijā, plkst.10.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.