LPS: Minimālajam sociālā nodrošinājuma pabalstam jābūt vismaz 80 eiro

Sabiedrība
LETA 19:08, 03.06.2020 0

Pirms garantētā minimālā ienākuma līmeņa (GMI) un trūcīgās ģimenes (personas) līmeņa palielināšanas, vispirms būtu jānodrošina, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta minimālais apmērs visiem tā saņēmējiem ir 80 eiro, uzskata Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valde.

 

LPS valde atbalsta Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumu paaugstināt trūcīgas ģimenes (personas) ienākumu līmeni, nosakot to 160 eiro apmērā, kā arī atbalsta ierosinājumu palielināt GMI, nosakot to 80 eiro apmērā no 2021.gada 1.janvāra.

Kā norāda savienībā, minimālo ienākumu atbalsta sistēmas pilnveidošanas 2020.-2021.gadā LM novirzījusi 10 miljonus eiro. Par šiem līdzekļiem palielināta minimālā vecuma pensija, minimālā invaliditātes pensija un valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts personām ar invaliditāti.

Vienlaikus valsts neesot izpildījusi savu apņemšanos pilnā mērā, jo valsts izmaksātie sociālie pabalsti ir zem trūcīguma līmeņa, kas nozīmē, ka, pat saņemot minimālos no valsts nodrošinātos pabalstus, cilvēkiem ir jāvēršas papildus arī pašvaldībā pēc sociālās palīdzības.

"Pensionāriem būtu jāsaņem pensija vismaz trūcīgā līmeņa apmērā, lai nebūtu vajadzīga sociālā palīdzība. Turklāt, lai gan daļu no plānā paredzētajiem pasākumiem izdevās ieviest un ne iepriekš plānotajā apmērā, joprojām daļai iedzīvotāju valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru nepaaugstināja," pauž LPS.

Savienības ieskatā, pirms GMI un trūcīgās ģimenes līmeņa palielināšanas vispirms būtu jānodrošina, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta minimālais apmērs visiem tā saņēmējiem ir 80 eiro.

Vienlaikus valde uzsver nepieciešamību turpmāk diskutēt par valsts līdzfinansējuma noteikšanu GMI un dzīvokļa pabalsta izmaksai.

Tāpat LPS uzsver, ka pašvaldību atbalsts nav vērsts tikai uz trūcīgām personām, bet uz visām sabiedrības grupām, kuras dzīvo konkrētā pašvaldībā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.