"Jūsu radars melo!": autovadītājs apstrīdēja 240 eiro naudas sodu

Sabiedrība
VS.LV 22:13, 12.05.2020 2

Nesen Rīgas apgabaltiesa izskatīja lietu par autovadītāju, kuru tiesāja par ātruma pārsniegšanu. Bet viņš nepiekrita un pamēģināja pierādīt, ka fotoradars melo.

 

Tas notika tā: 2019. gada 7. jūlijā D. apturēja uz ceļa Talsi – Dundaga – Mazirbe, kad viņš brauca ar savu Volvo XC60 ar ātrumu 147 km/h. Atļautais ātrums – 90 km/h. Pārsniegums tika fiksēts ar videoradaru Genesis II Select. Saskaņā ar inspektora lēmumu, D. uzlika naudas sodu 240 eiro apmērā un atņēma autovadītāja tiesības uz 3 mēnešiem.

Taču pārkāpējs apstrīdēja šo lēmumu policijā, bet kad tas nelīdzēja, pārsūdzēja tiesā. D. uzstāja, ka radars bijis bojāts, netika ekspluatēts pēc instrukcijas, tātad šādas ierīces rādījumiem ticēt nevar.

Tiesa pieprasīja instrukciju konkrētajam radaram, kā arī noskatījās pārkāpuma video ierakstu. Rezultātā tiesa secināja, ka signālam nav bijis nekādu traucējumu. Patiešām, policists, fiksējot pārkāpumu, sākumā nospieda nepareizo pults pogu, un tādēļ aparāts uz īsu brīdi izslēdzās.

Tomēr tiesa neņēma vērā šo epizodi, jo mērījums gala rezultātā notika, un video neapstrīdami pierāda, ka tieši D. pārkāpis noteikumus. Kopumā ierakstā nav nekā neloģiska vai neizskaidrojama, lai apšaubītu radara rādījumus.

Rīgas apgabaltiesa nu ir atzinusi naudas sodu par taisnīgu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Lasiet arī

Sabiedrība Tiesu ekspertīžu iestāžu reformu piedāvā atlikt vai vispār apturēt

Tieslietu ministrija (TM) piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt līdz 2027.gada beigām vai apturēt to vispār, jo atbildīgās ministrijas nespēj vienoties par risinājumiem, attiecīgi 2024.gadā neizdosies iekļauties termiņos un īstenot iepriekš plānotos uzdevumus, liecina TM sagatavotā prezentācija Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Kriminālziņas Par marihuānas glabāšanu vīrietim un sievietei piespriež trīs gadus cietumā

urzemes rajona tiesa par marihuānas glabāšanu Dundagā kādam vīrietim un sievietei piespriedusi trīs gadus cietumā.

Kriminālziņas Apsūdz Latvijas pilsoni par došanos uz Ukrainu veikt diversijas aktu

Publiski pieejamais tiesas kalendārs liecina, ka apsūdzēts ir Ivans Tarabanovs un Rīgas pilsētas tiesa Mazā Nometņu ielā lietu plāno skatīt 7.jūnijā.

Kriminālziņas Piespriež gada cietumsodu vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu

Kurzemes rajona tiesa diviem vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu, piespriedusi cietumsodu uz vienu gadu.