• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piespriež gada cietumsodu vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 22:34, 18.04.2024


Kurzemes rajona tiesa diviem vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu, piespriedusi cietumsodu uz vienu gadu.


Foto: LETA

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis ārstējās no narkotiku atkarības, tāpēc viņam bija nozīmēta metadona programma un narkotiskās atkarības terapijas nolūkos bija iespēja metadonu glabāt dzīvesvietā. Abām personām apzinoties, ka minētā narkotiskā viela glabājama bērniem nepieejamā un neredzamā vietā, šie nosacījumi netika ievēroti. Pudelīte ar metadona šķidrumu tika glabāta mazgadīgajam brīvi pieejamā vietā, un bērns, neapzinoties sekas, izdzēra to un saindējās. Tādējādi apsūdzēto nolaidības rezultātā tika apdraudēta bērna dzīvība un nodarītas fiziskas ciešanas.

Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzina, izdarīto nožēloja.

Apsūdzētajiem piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs - Ziemeļkurzemes prokuratūras prokurors, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurors ir apmierināts un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Kā norāda Ziemeļkurzemes prokuratūras prokurors, saskaņā ar judikatūrā paustajām atziņām nav izšķirošas nozīmes tam, vai abi vecāki lietoja metadonu un tieši kuram no viņiem bija izsniegta metadona deva, kuru izdzēra bērns, jo viņiem abiem kā vecākiem bija kopīgs pienākums rūpēties par bērnu, taču apsūdzētie pret šo pienākumu izturējās nolaidīgi un neuzmanīgi, kā rezultātā tika apdraudēta bērna dzīvība, nodarītas fiziskas ciešanas, un bērns guva dzīvībai bīstamus miesas bojājumus.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Tet būs jāmaksā 1,2 miljonu eiro sods par datu regulas pārkāpumiem

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par 1,2 miljonu eiro soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Latvijas iedzīvotāju vērtējums par tiesu sistēmas neatkarību ir skeptiskāks nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Kriminālziņas Eiropas tiesa psihotropo zāļu tirgotājam Latvijā atdos 2600 eiro (+VIDEO)

Iesniedzējs lūdza viņam piešķirt kompensāciju 42 300 EUR apmērā.

Sabiedrība Tiesa: Rīgas domei būs jāatjauno gāzes sprādzienā Āgenskalnā cietušais nams

Rīgas pilsētas tiesā šodien apmierināja gāzes sprādzienā 2020.gada nogalē Āgenskalnā sabojātās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku prasību pret Rīgas domi par ēkas atjaunošanu.