• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Drīzumā tiks izsludināts konkurss uz Konkurences padomes vadītāja amatu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:48, 08.03.2020 1


Drīzumā tiks izsludināts konkurss uz Konkurences padomes (KP) vadītāja amatu, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).


Foto: LETA

Viņš informēja, ka šonedēļ tika pabeigts darbs pie KP vadītāja amata konkursa nolikuma izstrādes, kā arī ir izveidota potenciālā konkursa komisija. Paredzams, ka KP vadītāja amata konkursu vadīs Valsts kanceleja, bet komisijā darbosies pārstāvji no Finanšu ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Ekonomikas ministrijas, ka arī nevalstiskajām organizācijām.

Pēc Nemiro teiktā, vēl jāsagaida izvirzīto KP vadītāja amata konkursa komisijas pretendentu piekrišana darboties komisijā, bet pēc tam tiks izsludināts konkurss. Prognozējams, ka tas varētu notiks nākamnedēļ.

Konkursa kārtībā izraudzīto piemērotāko kandidātu KP priekšsēdētāja amatam būs jāapstiprina Ministru kabinetam.

LETA jau vēstīja, ka līdzšinējā KP vadītāja Skaidrīte Ābrama paziņoja, ka viņa pēc pašas vēlēšanās 15.aprīlī amatu pametīs. Ekonomikas ministram šāds lēmums bijis negaidīts, tomēr viņš Ābramas atlūgumu pieņēma.

Ābrama aģentūrai LETA atzina, ka amatu pamet personisku iemeslu dēļ. Viņa noliedza, ka kāda pārraugāmā nozare vai politiķi būtu izdarījuši kādu spiedienu. Turklāt, ja šādu spiedienu izjustu, amatu, tieši otrādi, nepamestu.

Viņa uzskata, ka KP ir izveidota par vienu no labākajām un efektīvākajām valsts pārvaldes iestādēm, padome kļuvusi "redzama", izveidojusies laba sadarbība ar sociālajiem partneriem. Pēc Ābramas teiktā, viņa amatā darbojusies, lai no iestādes darba būtu kāds pienesums, taču vienlaikus slavēja arī kolektīvu, kas esot viens no aizrautīgākajiem valsts pārvaldē.

Lai arī KP vadītāja uzskata, ka pieredze biznesa vidē viņai ļāvusi labāk pildīt pienākumus, piemēram, mazinot birokrātiju, viennozīmīgi pateikt, vai nākamajam KP kandidātam jābūt no biznesa vides vai valsts pārvaldes, viņa nevarēja. Pēc viņas teiktā darbošanās uzņēmējdarbībā pieprasa aktīvu rīcību un spēju pielāgoties izmaiņām, taču arī valsts pārvaldē netrūkst speciālistu ar pieredzi un jaunām zināšanām, kas amatu varētu ieņemt. Taču jebkurā gadījumā tam esot jābūt aktīvam, uz attīstību vērstam speciālistam.

Par iespējamiem turpmākiem profesionālajiem izaicinājumiem Ābrama pašlaik nebija gatava runāt, skaidrojot, ka astoņi gadi KP un nenormēts darba laiks vērtējami kā divas darba slodzes, kas ietekmējušas gan pašu, gan mājiniekus. Tāpēc pašlaik viņa gatavojas atpūsties.

Ābrama KP vadītājas amatu ieņem kopš 2012.gada 26.jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Lasiet arī

Ekonomika Par depozīta sistēmā nodotajiem iepakojumiem varēs atgūt desmit centus

Par depozīta sistēmā nodotajiem iepakojumiem iedzīvotāji varēs atgūt 0,10 eiro, liecina Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie depozīta sistēmas darbības noteikumi.

Ekonomika Darījumu skaits ar privātmājām Rīgā un Rīgas apkārtnē pērn samazinājies par 6,5%

Darījumu skaits ar privātmājām Rīgā un Rīgas apkārtnē pērn samazinājies par 6,5%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" Latvijas nekustamo īpašumu tirgus 2019.gada pārskatā.

Sabiedrība Latvijā veidos digitālo inovāciju centrus

Latvijā 2021.gadā plānots izveidot digitālo inovāciju centru tīklu, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Sabiedrība Ar kampaņu "#plussnevismīnuss" aicina atbalstīt Latvijas uzņēmējus

Vairāki Latvijas uzņēmēji apvienojušies, lai sadarbībā ar mārketinga komunikācijas aģentūru "Alpha" radītu sociālo kampaņu "#plussnevismīnuss", kas cīnoties ar Covid-19 pandēmijas izraisītajām sekām, krīzes apstākļos mudina īpaši atbalstīt pašmāju uzņēmējdarbību, aģentūru LETA informēja kampaņas pārstāve Vineta Pigite.