• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ušakovs rosinās no GKR aizgājušos politiķus iekļaut "Saskaņas" sarakstā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:20, 24.02.2020


Ilggadējais Rīgas domes priekšsēdētājs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S) rosinās no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) aizgājušos politiķus iekļaut politiskā spēka "Saskaņa" pašvaldības ārkārtas vēlēšanu sarakstā.


Foto: Facebook

Ušakovs sacīja, ka trešdien, 26.februārī, viņš "Saskaņas" valdei prezentēs sagatavoto vēlēšanu saraksta melnrakstu. Tajā tiks iekļauti arī pieci no sešiem no GKR aizgājušajiem politiķiem - Eiženiju Aldermani, Irinu Vinniku, Igoru Solomatinu, Andreju Kameņecki un Vjačeslavu Stepaņenko.

Politiķis atgādināja, ka ar minētajiem politiķiem viņš ir ilgstoši strādājis vienā komandā Rīgas domes koalīcijā, kā arī no viena saraksta startējis pašvaldības vēlēšanās.

Viņaprāt, minētie politiķi ir pierādījuši sevi darbā, tostarp strādājot vienā blokā ar "Saskaņas" deputātiem.

Arī "Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA atzina, ka viņš būtu gatavs politiskajā spēkā pieņemt no GKR izstājušos politiķus.

Tikmēr GKR pametušie politiķi šodien preses konferencē bija izvairīgi, runājot par iespējamo pievienošanos "Saskaņas" vēlēšanu sarakstam. Politiķi gan atzinīgi izteicās par abu politisko spēku līdzšinējo sadarbību pašvaldībā, piebilstot, ka abas partijas būtu varējušas turpināt savstarpējo sadarbību. Bijušie GKR biedri norādīja, ka jautājums par pievienošanos kādam politiskajam spējam esot "rītdienas un parītdienas jautājums".

GKR un "Saskaņa" ir ilggadēji partneri Rīgas domē, vairākos sasaukumos veidojot domes koalīciju.

Kā ziņots, no GKR izstājušies seši politiskā spēka valdes locekļi, tajā skaitā pieci Rīgas domes deputāti.

Kā paziņojumā medijiem norādīja Stepaņenko, šāds lēmums pieņemts, protestējot pret Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) patvaļu un politiskās uzvedības stilu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.

Lasiet arī

Sports «Valmierai» par nodokļu parādu atņem trīs punktus kopvērtējuma tabulā

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.