• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība aicinās Saeimas komisiju papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:41, 11.02.2020


Ministru kabinets otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu vērsties pie Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas ar aicinājumu papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu.


Foto: LETA

Vēstulē komisijai valdība norādīs, ka saskaņā ar Rīgas domes sniegto informāciju pašvaldībā kvoruma trūkuma dēļ nav notikušas trīs sasauktās sēdes. Vienlaikus ministrija konstatējusi arī to, ka Rīgas dome normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos nav pieņēmusi saistošos noteikumus par 2020.gada pašvaldības budžetu, kas savukārt var būtiski ietekmēt Rīgas pilsētas attīstības projektus un plānoto iniciatīvu īstenošanu.

"Izvērtējot augstāk minēto, un ņemot vērā iepriekšējā periodā konstatētos vairākkārtējos pārkāpumus atkritumu apsaimniekošanas jomā, secināms, ka politiskā situācija Rīgas domē liecina par ilgstošu politisku nestabilitāti un nespēju pieņemt pašvaldībai svarīgus lēmumus un nav sagaidāms, ka domes darbspēja šajā sasaukumā var atjaunoties," pauž VARAM.

Tā kā Saeima otrajā, galīgajā lasījumā vēl nav skatījusi likumprojektu par domes atlaišanu, kurš balstīts uz Atkritumu apsaimniekošanas likumā, likumā "Par pašvaldībām" un citos normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju nepildīšanu, ministrija aicina valsts pārvaldes darba efektivizēšanas nolūkā neveidot vēl vienu atsevišķu likumu par Rīgas domes atlaišanu, bet gan papildināt jau esošo.

Jau ziņots, ka politisko vienošanos rezultātā Rīgas domē sasauktās sēdes kvoruma trūkuma dēļ nenotika 5.februārī plkst.9.30 un plkst.13, kā arī 6.februārī plkst.10 un plkst.17.30.

Trīs nenotikušas sēdes ir viens no iemesliem, kas dod Saeimai tiesības lemt par konkrētās vietvaras atlaišanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.