• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cūkgaļas cena mēneša laikā Latvijā pieaugusi pa 23,2%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:02, 13.06.2019


Rīga, 13.jūn., LETA. Cūkgaļas cena Latvijā šā gada aprīlī ir pieaugusi par 23,2% salīdzinājumā ar šā gada martu, un tā bija vidēji par 13,3% augstāka nekā 2018.gada aprīlī, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un t...

Rīga, 13.jūn., LETA. Cūkgaļas cena Latvijā šā gada aprīlī ir pieaugusi par 23,2% salīdzinājumā ar šā gada martu, un tā bija vidēji par 13,3% augstāka nekā 2018.gada aprīlī, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.

Vienlaikus Eiropas Savienībā (ES) cūkgaļas vidējā cena aprīlī bija par 15,9% augstāka nekā šā gada martā. Polijā cūkgaļas cena šā gada aprīlī bija par 27,5% augstāka nekā pirms mēneša, Lietuvā — par 23,8% augstāka nekā pirms mēneša, bet Vācijā — par 16,5% augstāka, Dānijā — par 13,8% augstāka. Savukārt Igaunijā tā šā gada aprīlī bija par 2,5% augstāka nekā pirms mēneša.

Cūkas liemeņa tirgus vidējā cena ES šogad aprīlī bija 164,7 eiro par 100 kilogramiem, savukārt Latvijā — 166,7 eiro par 100 kilogramiem. Vienlaikus Igaunijā cūkas liemeņa tirgus vidējā cena aprīlī bija 149 par 100 kilogramiem, Vācijā — 174,8 eiro par 100 kilogramiem, Polijā — 174 eiro par 100 kilogramiem, Dānijā — 152 eiro par 100 kilogramiem, Lietuvā — 160,5 par 100 kilogramiem.

ZM norāda, ka cūkgaļas importa apjomi ES laikā no šā gada janvāra līdz martam ir samazinājušies par 13,8%. Imports samazinājies no Ķīnas — par 44% — un Šveices — par 32%, bet pieaudzis no Norvēģijas — par 39% un Serbijas — par 33%.

Tikmēr ES eksporta apjomi palielinājušies par 9,2%. Eksports par 26% pieaudzis uz Ķīnu, kā arī par 4% — uz Japānu, par 7% — uz Filipīnām, bet uz Koreju tas sarucis 2,8 reizes un uz Honkongu — par 15%. Aplēses liecina, ka eksports uz Ķīnu varētu pieaugt arī turpmāk. Pasaulē situāciju lielā mērā nosaka situācija Ķīnā un ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunu iznākums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Lasiet arī

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.