• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas raķešu triecienā bojāts krievu kuģis «Konstantin Oļšanskij»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:23, 26.03.2024


Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā trāpīts bijušajam Ukrainas karaflotes kuģim "Konstantin Oļšanskij", kuru Krievijas Melnās jūras flote sagrāba savā kontrolē 2014.gada martā.



Trieciena rezultātā "Konstantin Oļšanskij" kļuvis neizmantojams, paziņojušas Ukrainas militārpersonas.

Ukrainas Jūras spēku pārstāvis sakariem ar presi Dmitro Pletenčuks pavēstīja, ka papildus diviem lielajiem Krievijas desanta kuģiem "Jamal" un "Azov" un izlūkošanas kuģim "Ivan Hurs", izdevies trāpīt arī "Konstantin Oļšanskij".

Kuģis deviņus gadus stāvēja Sevastopoles līcī un tika demontēts rezerves daļām, taču "kara desmitajā gadā viņi saprata, ka tiem pietrūkst šī projekta 775 lielo desanta kuģu, un tika nolemts to atjaunot," norādīja Pletenčuks, piebilstot, ka remontdarbi veikti gada garumā.

Viņš sacīja, ka krievi plānojuši saremontēto "Konstantin Oļšanskij" uzdot savai vadībai par vienu no Krievijas kuģiem, melojot, ka viņiem izdevies salabot kādu no ukraiņu sabojātajiem lielajiem desanta kuģiem vai desantkuģi "Oļeņegorskij gorņak".

"Oļeņegorskij gorņak" bojājumi ir tik lieli, ka tā atjaunošana, iespējams, nav īstenojama, piebilda Pletenčuks.

Viņš norādīja, ka ienaidnieks gatavojās izmantot "Konstantin Oļšanskij" pret Ukrainu, tādēļ nolemts to iznīcināt, izmantojot raķetes "Neptun".

Pletenčuks sacīja, ka kuģa bojājumu apmērs tiek precizēts, taču šobrīd to noteikti nevar izmantot kaujās.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija secinājusi, ka kara rezultātā Krievijas Melnās jūras flote ir zaudējusi "funkcionālo aktivitāti". Saskaņā ar militāro analītiķu aprēķiniem krieviem Melnajā jūrā ir palikuši tikai septiņi lieli desantkuģi.

Ukrainas Drošības dienesta vadītājs vadītājs Vasiļs Maļuks ir paziņojis par jaunām speciālajām operācijām, solot nodarīt Krievijai vēl lielākus zaudējumus gan uz sauszemes, gan jūrā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Pasaule Zelenskis: Trieciens Harkivas TV tornim bija iebiedēšana

Krievijas raķetes trieciens Harkivas televīzijas tornim bija nepārprotama iebiedēšana, paziņoja Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis.

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.