• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Japānā zemestrīces upuru skaits sasniedz 55

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:24, 03.01.2024


Japānā pirmdien notikušajās zemestrīcēs bojāgājušo skaits pieaudzis līdz vismaz 55 cilvēkiem, otrdien paziņoja vietējās varasiestādes.


twitter.com/FA111556
Foto: twitter

Iepriekš tika ziņots par vismaz 48 bojāgājušajiem.

Visvairāk cietušās Isikavas prefektūras varasiestādes ziņoja, ka 17 cilvēki ir guvuši nopietnus savainojumus.

Japānas mediji ziņo par desmitiem tūkstošu nopostītu māju un transportlīdzekļu. Atsevišķās vietās varasiestādes mudinājušas cilvēkus neuzturēties savās mājās, jo nav iespējams nekavējoties izvērtēt bojājumus un iespējamas citas spēcīgas zemestrīces.

Vairākās vietās nav atjaunota ūdens un elektrības apgāde, kā arī mobilie sakari.

Visvairāk bojāgājušo ir reģistrēti Vadzimā Isikavas prefektūrā.

Vadzimā vienā rajonā sagrautas vairāk nekā simt ēku, kur zemestrīču rezultātā izcēlās plašs ugunsgrēks, un apmēram 1000 cilvēku izmitināti vietējā gaisa spēku bāzē, ziņoja Japānas televīzijas kanāls NHK.

Japānas premjerministrs Fumio Kisida otrdien paziņoja, ka uz zemestrīču skartajiem reģioniem nosūtīti 1000 karavīru.

Kā otrdien paziņoja Japānas Meteoroloģijas aģentūra, kopš pirmdienas valstī reģistrētas 155 zemestrīces, no kurām spēcīgākās bija 7,6 un sešu magnitūdu stipras. Lielākā daļa zemestrīču sasniedza vismaz trīs magnitūdu stiprumu. Lai gan zemestrīču intensitāte pakāpeniski ir mazinājusies, arī otrdien reģistrētas sešas spēcīgas zemestrīces.

Zemestrīces Vadzimā izraisīja aptuveni 1,2 metrus augstus cunami viļņus, bet citviet reģistrēti nepilnu metri augsti viļņi, liecina Japānas Meteoroloģijas aģentūras sniegtā informācija. Sagruva desmitiem ēku un tūkstošiem mājsaimniecību palika bez elektrības. Zemestrīču skartajā reģionā tika apturēta dzelzceļa satiksme un slēgtas vairākas šosejas. Vietām traucēti arī mobilo telefonu sakari un plīsuši ūdensvadi. Traucēta arī aviosatiksme.

Meteoroloģijas aģentūra brīdināja, ka reģionā šonedēļ iespējamas vēl citas zemestrīces, sevišķi nākamajās divās vai trīs dienās. Sākotnēji izsludinātais cunami brīdinājums otrdien ir atcelts.

Meteorologi tuvākajās dienās sola lietu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Interesanti fakti Japānas privātā sektora mēģinājums palaist kosmosā satelītu cieš neveiksmi

Japānā trešdien neilgi pēc pacelšanās eksplodējusi uzņēmuma "Space One" raķete, ar kuru bija iecerēts nogādāt kosmosā satelītu.

Ekonomika Latvijas dalībai «Expo 2025 Osaka» piešķir 2,3 miljonus eiro

Valdība otrdien atbalstīja 2,326 miljonu eiro piešķiršanu Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2025 Osaka", palielinot apropriāciju izdevumiem Ekonomikas ministrijas (EM) budžeta programmā "Ekonomikas attīstības programma".

Pasaule Japānā par 36 cilvēku nāvi ugunsgrēkā piespriež nāvessodu

Japānas tiesa ceturtdien piespriedusi nāvessodu Sindzji Aobam, kas 2019.gadā aizdedzināja Kioto animācijas studiju, nogalinot 36 cilvēkus.

Pasaule Bojāgājušo skaits Japānas zemestrīcē pārsniedz 200

Bojāgājušo skaits spēcīgajā zemestrīcē, kas Japānas centrālo daļu satricināja 1.janvārī, otrdien pārsniedzis 200, pavēstīja varasiestādes.