• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Japānas ziemeļus skārusi tropiskā vētra «Marija»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:14, 12.08.2024


Japānas ziemeļus pirmdien skārusi tropiskā vētra "Marija", atnesot spēcīgus nokrišņus un izraisot gaisa satiksmes traucējumus.



Vētra pirmdienas rītā sasniedza Japānu Ivates prefektūrā netālu no Ofunato pilsētas.

Sākotnēji tā tika klasificēta kā "spēcīga tropiskā vētra", kas ir vienu līmeni zem taifūna, bet pirmdienas pēcpusdienā tās spēks samazinājās līdz "tropiskajai vētrai".

Ivates prefektūrā pagaidām nav saņemtas ziņas par ievainotiem cilvēkiem vai nopietniem bojājumiem. Prefektūrā naktī aptuveni 315 000 cilvēku saņēma no pašvaldībām brīdinājumus un aicinājumus evakuēties, un aptuveni 2000 cilvēku pavadīja nakti vietējās patversmēs.

Kudzi pilsētā 24 stundu laikā līdz pirmdienas rītam nolija 368 milimetri nokrišņu, kas ir lielākais nokrišņu daudzums, kopš 1978.gadā šajā pilsētā sāka reģistrēt meteoroloģiskos datus. Pilsēta arī aicināja steidzami evakuēties aptuveni 8300 cilvēku, kas dzīvo gar upi.

Meteoroloģijas aģentūra aicināja reģiona iedzīvotājus būt modriem, jo iespējami zemes nogruvumi, var pēkšņi sākties plūdi un pārplūst upes, iespējamas spēcīgas vēja brāzmas un jūrā augsti viļņi.

Vētra lēni virzās ziemeļrietumu virzienā. Sagaidāms, ka tā šķērsos Japānu un vakarā sasniegs Japāņu jūru.

Japānas ziemeļos vētras dēļ atcelti avioreisi. Aviokompānija "Japan Airlines" ziņoja, ka atcēlusi 78 iekšzemes reisus, bet kompānija ANA atcēlusi astoņus reisus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas studenti var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam

Latvijas studenti un jaunieši līdz 10.jūnijam var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam.

Pasaule Iekrituši okeānā divi Japānas militārie helikopteri

Klusajā okeānā sestdienas vakarā iekrituši divi Japānas militārie helikopteri, kuros atradās pavisam astoņi apkalpes locekļi, no kuriem viens gājis bojā, bet septiņi pazuduši bez vēsts, svētdien paziņoja Japānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ziemeļkoreja: Japānas premjers paudis vēlmi tikties ar Kimu Čenunu

Japānas premjerministrs Fumio Kisida ierosinājis tikšanos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, atsaucoties uz viņa māsas Kimas Jočenas izteikumiem, pirmdien vēsta totalitārā režīma mediji.

Ekonomika Japāna pirmo reizi 17 gados palielina procentu likmi

Japānas centrālā banka otrdien pirmo reizi pēdējos 17 gados nolēma palielināt bāzes procentu likmi, ņemot vērā inflācijas pieaugumu valstī.