• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Japāna: Ziemeļkorejas karavīri Krievijā rada nopietnas bažas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:11, 25.10.2024


Japāna piektdien paziņoja, ka tā ar nopietnām bažām seko līdzi ziņām par Ziemeļkorejas karavīru atrašanos Krievijā, lai tos izmantotu karā pret Ukrainu.



"Japānas valdība ar nopietnām bažām seko līdzi Ziemeļkorejas karavīru izvietošanai Krievijā, tostarp iespējamībai, ka viņi varētu pievienoties Krievijas agresijai pret Ukrainu," paziņoja Japānas valdības galvenais sekretārs Josimasa Hajasi.

"Nesenā militārās sadarbības attīstība starp Krieviju un Ziemeļkoreju, tostarp šī notikumu attīstība, ne tikai veicina turpmāku situācijas pasliktināšanos Ukrainā, bet tā rada nopietnas bažas arī no tās ietekmes uz Japānas apkārtējā reģiona drošību viedokļa," žurnālistiem sacīja Hajasi.

"Japāna turpinās vākt un analizēt attiecīgo informāciju un turpinās sadarboties ar starptautisko sabiedrību, lai pēc iespējas ātrāk pilnībā īstenotu attiecīgās Drošības padomes rezolūcijas un panāktu taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā," pavēstīja Hajasi. "Krievijas iebrukums Ukrainā ir apkaunojošs akts, kas satricina starptautiskās kārtības pamatus."

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR) ceturtdien paziņoja, ka pirmās Ziemeļkorejas karavīru vienības, kas tika apmācītas Krievijas austrumu poligonos, jau ir ieradušās karadarbības zonā, un trešdien tās manītas Krievijas Kurskas apgabalā.

Ziemeļkorejas karavīri tiek apmācīti piecos poligonos Krievijas austrumdaļā, arī netālu no Usurijskas un Ulanudes.

Krievijā izvietoto Ziemeļkorejas karavīru skaits šobrīd ir aptuveni 12 000, viņu vidū ir 500 virsnieku, arī trīs Phenjanas ģenerāļi, liecina HUR dati.

Maskava iecēlusi Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusbeku Jevkurovu par personu, kas atbild par Ziemeļkorejas karavīru apmācības un adaptācijas pārraudzību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krimas platformas samita dalībnieki aicina palielināt atbalstu Ukrainai

Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita dalībnieki ceturtdien apstiprināja kopīgu paziņojumu, kurā aicina palielināt atbalstu Ukrainai.

Pasaule Igaunijā neplāno slēgt Barklaja de Tolli mauzoleju

Igaunija neplāno slēgt Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli mauzoleju, paziņojis Tervas pašvaldības padomes priekšsēdētājs un Igaunijas parlamenta deputāts Maido Rūsmans.

Pasaule Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Libānā dzimušais Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), atsaucoties uz informāciju, ko ieguvis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

Pasaule ES īpašais sūtnis: Sankcijas liek Krievijai par karu maksāt ļoti dārgi

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju iecerēto rezultātu sasniedz, līdz ar to karš Krievijas ekonomikai izmaksā ļoti dārgi un Maskavai ir grūti tikt pie tehnoloģijām un ieņēmumiem, kas nepieciešami karam, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Lasiet arī

Pasaule Japāna emitē jaunas banknotes ar 3D hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu

Japāna trešdien izlaida pirmās jaunās banknotes pēdējo 20 gadu laikā, kas ir aprīkotas ar trīsdimensionālu hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu.

Sabiedrība Latvijas studenti var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam

Latvijas studenti un jaunieši līdz 10.jūnijam var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam.

Pasaule Iekrituši okeānā divi Japānas militārie helikopteri

Klusajā okeānā sestdienas vakarā iekrituši divi Japānas militārie helikopteri, kuros atradās pavisam astoņi apkalpes locekļi, no kuriem viens gājis bojā, bet septiņi pazuduši bez vēsts, svētdien paziņoja Japānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ziemeļkoreja: Japānas premjers paudis vēlmi tikties ar Kimu Čenunu

Japānas premjerministrs Fumio Kisida ierosinājis tikšanos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, atsaucoties uz viņa māsas Kimas Jočenas izteikumiem, pirmdien vēsta totalitārā režīma mediji.