• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV Vērmontas štatu piemeklējuši katastrofāli plūdi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:01, 12.07.2023


ASV Vērmontas štatā stipras lietusgāzes ir izraisījušas plūdus, kuru dēļ ASV prezidents Džo Baidens otrdien izsludināja ārkārtas stāvokli šajā štatā un desmitiem iedzīvotāju tika evakuēti ar laivām.



Plūdu ūdeņi appludināja Vērmontas štata galvaspilsētu Montpīljeru, kurā ir astoņi tūkstoši iedzīvotāju, bet vēl nav ziņots par nāves gadījumiem vai cietušajiem Vērmontā šo lietusgāžu dēļ.

Stiprās lietavas, kuru gaitā dažviet nolija vairāk nekā 20 centimetru lietus, notika pēc tam, kad svētdien plūdos Ņujorkas štatā gāja bojā sieviete.

Lietavas svētdien un pirmdien piemeklēja lielu daļu no ASV ziemeļaustrumiem, tai skaitā Ņujorkas štatu, Ņūdžersiju, Konektikutu, Pensilvāniju, Masačūsetsu un Vērmontu, aizskalojot tiltus un padarot ceļus neizbraucamus.

Vērmontā līdz otrdienai vairāk nekā 100 cilvēku tika izglābti no viņu automobiļiem un mājokļiem, un varas iestādes mēģināja izglābt citus cilvēkus ar helikopteru, ziņoja laikraksts "The New York Times".

Vērmontas gubernators Fils Skots salīdzināja plūdus ar situāciju, kuru 2011.gadā izraisīja tropiskā vētra Airīna, kas prasīja sešu cilvēku dzīvības Vērmontā.

Kaimiņos esošajā Kanādas Kvebekas provincē pēc lietusgāzēm no saviem mājokļiem tika evakuēti vairāk nekā 600 cilvēku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī

Sabiedrība Sarkanais brīdinājums Daugavā pie Jēkabpils!

Plūdu draudi tuvāko dienu laikā saglabāsies.

Sabiedrība Drīzumā Daugavā iespējami plūdi: kas jāzina iedzīvotājiem (+VIDEO)

Ja applūstošās teritorijās tiek būvētas jaunas ēkas, vai tiek rekonstruētas esošās, visu risku uzņemas potenciālais īpašnieks.

Sabiedrība Ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs varētu iestāties tikai gada nogalē

Lai arī atsevišķos upju posmos notece jau stabilizējusies vai pazeminās, kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis

Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.