• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis kopumā cēlies par pieciem metriem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:36, 29.02.2024


Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis agrā ceturtdienas rītā sasniedzis 9,53 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.


Foto: LETA

Kopš trešdienas vakara ūdens pakāpies aptuveni pusmetru augstāk, bet pēdējās dienās tas kopumā cēlies par pieciem metriem. Pirms nedēļas - 22.februārī - ūdens līmenis šajā novērojumu stacijā bija 4,41 metrs.

Pagājušā gada janvārī, kad lieli plūdi skāra Jēkabpili, maksimālais ūdens līmenis pie Zeļķu tilta bija 8,66 metri. Plūdu rekords šajā vietā reģistrēts 2010.gadā naktī no 29. uz 30.martu, kad ūdens līmenis īslaicīgi pakāpās līdz 9,65 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta.

Pļaviņās un Jēkabpilī ūdens līmenis Daugavā nakts laikā nedaudz pazeminājies. Augšpus Jēkabpils plūdu draudu nav, ūdens līmenis ir stabils, tuvākajās dienās gaidāma tā pakāpeniska paaugstināšanās. Augšpus Daugavpils ūdens līmenis likteņupē ceļas, bet, salīdzinot ar citu gadu paliem, tas nav augsts.

Daugavas baseinā sniegs un ledus lielākoties ir izkusis, turklāt tuvākajās dienās vairs nelīs, tādēļ liels ūdens līmeņa kāpums Daugavā augšpus Jēkabpils nav gaidāms.

Izkustoties ledus sastrēgumam, iespējams straujš ūdens līmeņa kāpums un plūdi Pļaviņās, bet pie Zeļķiem ūdens līmenis tad krasi pazemināsies.

Palienes applūdušas pie vairākām upēm Latvijas austrumu daļā, augsts ūdens līmenis saglabājas arī Misas upē. Marta sākumā pali pamazām atkāpsies.

Jau ziņots, ka Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Zeļķiem LVĢMC trešdienas vakarā izsludināja sarkano plūdu brīdinājumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sabiedrība Drīzumā Daugavā iespējami plūdi: kas jāzina iedzīvotājiem (+VIDEO)

Ja applūstošās teritorijās tiek būvētas jaunas ēkas, vai tiek rekonstruētas esošās, visu risku uzņemas potenciālais īpašnieks.

Sabiedrība Ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs varētu iestāties tikai gada nogalē

Lai arī atsevišķos upju posmos notece jau stabilizējusies vai pazeminās, kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis

Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Kriminālziņas Līdz ar spēcīgu atkusni Latvijā paaugstināsies plūdu risks

Līdz ar spēcīgu atkusni Latvijā paaugstināsies plūdu risks, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Jātniece.